ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header10.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

 

Gepromoveerde Flevo dames verliezen eerste wedstrijd. 

Nadat het afgelopen seizoen abrupt ten einde kwam is het nog erg lang de vraag geweest hoe het met het kampioensseizoen van de dames zou aflopen. Er hing een dringende vraag naar promotie nadat de Nijkerkse dames welgeteld 13 wedstrijden oprij hadden gewonnen. Deze vraag werd een stuk later beantwoord: Flevo dames 1 mochten toch een niveau hoger spelen! 

De dames begonnen afgelopen september met een frisse start aan de trainingen en binnen het team was het een en ander veranderd: de vaste jeugd speelsters van afgelopen jaren hebben zich definitief bij de dames gevoegd en zijn er een aantal dames gestopt of terug gekomen. 

Zaterdag 3 oktober was het zover: de eerste wedstrijd. Met 10 speelsters gingen de dames op pad naar Rijssen om het op te nemen tegen De Mors dames 1. Er was nog niet veel bekend over deze tegenstander dus tijdens de voorbespreking, die door de coronamaatregelen via FaceTime werden gedaan, werd er besloten om eerst met een pressing halve veld te beginnen en goed de snelheid binnen het team te gebruiken. Want dat is immers een ijzersterk punt van Flevo. 

Zonder publiek en zonder schreeuwende wissels mocht de wedstrijd van start gaan. De dames begonnen sterk, de eerste bal was voor de Nijkerkse dames en mochten de aanval inzetten. Echter wist de thuispartij snel een tegenaanval op te starten en het eerste doelpunt op het scorebord te zetten. De Nijkerkse dames verdedigde fel en waren oplettend in de verdediging. De arbiters vonden dat Jill van der Glas net iets te fel verdedigde en mocht als eerste van het seizoen het veld voor 20 seconden verlaten waardoor de tegenstanders de 2-0 binnen konden schieten. De dames van Flevo moesten nu echt een antwoord geven op het felle spel van de Mors en draaide het spel om. Charlotte van Hamersveld, die deze wedstrijd uitblonk voor haar harde werken, wist via de rechtervleugel vrij in te zwemmen en een taterbal in de goal te schieten en zo de stand op 2-1 te brengen. De dames maakten meer gebruik van de fouten van de tegenstander, door de strakke verdediging kon de keepster haar bal niet goed kwijt waardoor de Nijkerkse dames een snellere contra kregen. De tegenstander was tevens ook strak aan het verdedigen waardoor Van der Glas ternauwernood Thalia Zwart kon vinden en zij netjes de bal kon pasen naar Jette Bokkers die de stand weer gelijktrok. 

De tweede periode was 1 ding belangrijk. De tegenstander moe zwemmen. Met 3 wissels op de bank werd er afgesproken om veel door te wisselen zodat er constant frisse dames in het bad lagen. Alleen was het zo’n fysieke wedstrijd dat er weinig mogelijkheden waren om te wisselen. Vaste keepster Melissa van der Horst liet goed zien dat ze ook nog aan het opletten was en wist meerdere pogingen van Mors op doel te stoppen. Ze liet al helemaal zien dat ze moeilijk te passeren was toen zij ook nog een strafworp wist tegen te houden. In de aanval ging het moeizamer, er werden goede aanvallen opgezet maar het lukte niet om ze in de goal te krijgen. Het enige doelpunt dit partje kwam vanuit een onverwacht schot van de Mors, waardoor zij weer op voorsprong kwamen. 

In de derde periode was het doel om de pressing nog hoger op te pakken en vanuit het gehele veld te verdedigen. Zo konden de dames een nog snellere contra opzetten en nog meer profiteren van de snelheid die Flevo bezit. De Mors had namelijk moeite met de sterke verdediging en de oplettendheid van de dames. Zo wist Sabine van den Brom meerdere ballen af te pakken en een contra aanval in te zetten. De dames zaten goed in de wedstrijd en het spel werd een stuk ruiger. Het spel ging heen en weer maar er werd niet uit deze periode gescoord. 

De laatste periode moesten dames erop of eronder. Na een halve minuut spelen kregen de dames de eerste, en tevens laatste, overtalsituatie van de wedstrijd. Het was Charlotte van Hamersveld die goed lag en met een aantal keer goed dreigen maar net naast schoot. De spanning was om te snijden en vooral de 3 wissels hadden het erg moeilijk, volgens de nieuwe regels mag er namelijk niet geschreeuwd worden en, als dit het geval is, kan dit worden beloond met een rode kaart. De dames kregen goede aanvallen maar er werd iets minder opgelet in het terugkomen naar de verdediging waardoor de 4-2 werd binnengeschoten. Van der Glas wist hier een antwoord op te geven en met haar fenomenale worp de stand terug te draaien naar 1 doelpunt verschil. De Nijkerkse dames waren erg in het voordeel, hadden veel meer doelpogingen maar ze gingen er niet gemakkelijk in. Dit bleek ook wel toen het laatste doelpunt in het voordeel van de thuisploeg viel, zij konden snel reageren op een doelpoging van de Nijkerkse kant waardoor de eindstand op een 5-3 kwam. 

Met een goed bevochten wedstrijd gingen de dames weer terug naar Nijkerk. Veel punten die goed gingen deze wedstrijd en zeker dingen die kunnen verbeteren, dit willen de dames in de 3 weken voorbereiding voor de volgende wedstrijd doen. Deze staat namelijk gepland op 24 oktober tegen ZPC De Hof Da2. Met of zonder publiek, de dames van Flevo gaan dan zeker voor de winst!

Doelpunten Flevo: Charlotte van Hamersveld , Jette Bokkers, Jill van der Glas (1).

 

Sponsoren