ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header04.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

Flevo Dames behalen weer monsterzege

 

Deze week was het voor de Flevo Dames tijd voor de thuiswedstrijd tegen Dames 1 van de Eerste Kolk uit Genemuiden. Het zwembad in Genemuiden is smal en ondiep, dus de verwachting was dat deze dames veel zwemmen niet gewend waren. Het hoge zwemvermogen van de Flevo Dames moest dus goed benut worden. De opdracht was dan ook: breed houden, veel inzwemmen op de midvoor en lekker samen spelen. De eerste periode begon al snel met een man-meer situatie voor Flevo, welke goed benut werd door Jill van der Glas, die helemaal vrij lag. Kort daarna volgde er een intikbal van Jette Bokkers. De tegenstanders reageerden hierop door overtredingen te maken, maar uit deze uitsluitingen vielen geen doelpunten voor Flevo. Bokkers wist de stand op 3-0 te brengen door een mooi boogballetje. Iets later werd er eens strafworp uitgedeeld aan de kant van Flevo, welke Bokkers wederom netjes binnenschoot. Er volgden nog een aantal uitsluitingen aan beide kanten, maar hier vielen geen doelpunten uit. 

 

In de tweede periode bewees Thalia Zwart haar waarde door twee keer achter elkaar vrij te zwemmen en de bal netjes in het doel te leggen: 6-0. Margrita Bolink wist de stand verder op te schroeven door na een pass van Miranda van de Vliert de bal vanaf de midvoor in het doel te schieten. Ook van der Glas kwam weer in actie: ze draaide langs haar tegenstander en wist zo vrij te zwemmen en te scoren. 

 

In de derde periode wist Van der Glas nog drie keer haar naam op het scorebord door goed vrij te zwemmen en het klusje af te maken. Ook Bokkers wist middels een drukballetje weer te scoren. De langeafstand schoten waarmee de Eerste Kolk een antwoord probeerden te geven op alle tegendoelpunten, resulteerde eindelijk in een doelpunt voor hen. Er volgde echter al snel een strafworp voor de Flevo Dames, die ingeschoten werd door Leonie van Keulen. Ook Bokkers wist op aangeven van Josée van den Hoven met een backhand te scoren. 

 

De laatste periode begon met een mooie intikbal van Bokkers op aangeven van Van der Glas. De tegenstanders reageerden hierop met een tegendoelpunt. Van der Glas en Zwart scoorden beiden wederom door goed vrij te zwemmen en het klusje netjes af te maken. In de laatste paar seconden van de wedstrijd kregen de Flevo Dames nog een man-meer situatie, waar Sabine van de Brom nog een laatste doelpunt uit wist te scoren. Dit bracht de eindstand op 18-2 voor de Flevo Dames: een uitslag om trots op te zijn. 

 

Doelpunten: Jette Bokkers (6), Jill van der Glas (6), Thalia Zwart (3), Margrita Bolink (1), Sabine van de Brom (1), Leonie van Keulen (1).

 

Sponsoren