ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header10.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

Opnieuw grote overwinning voor dames Flevo

De dames van Flevo vertrokken afgelopen zaterdag naar Hattem waar ze mochten spelen tegen ZPC Hatto Heim. Deze dames staan op de 4e plaats in de competitie. Coach Norbert van der Glas en medespeelster Charlotte van Hamersveld, die herstellende is van een blessure en mét Flevovlag waren mee om het team naar de overwinning te helpen. De opdracht die de dames meekregen was pressing hele veld, samenspelen zoals de afgelopen wedstrijden én genieten!

Met het kampioenschap in het vooruitzicht maar met focus op de wedstrijd gingen de dames het water in. Doordat er wekelijks samen getraind wordt is duidelijk waar ieder z'n sterkte kanten liggen. Een combinatie van snelheid, kracht en ervaring maakt dat de Flevo dames een leuke wedstrijd neer kunnen zetten en het beste in elkaar naar boven weten te halen.

Zo ook in Hattem.  Al na 15 seconden werd de wedstrijd geopend door Linda van de Kraats vanaf de midvoor positie. Snel werd duidelijk dat de Nijkerkse weer de betere waren. Er werd sterk verdedigd waardoor de dames uit Hattem weinig kansen kregen, in de aanval pakte Flevo wat ze pakken konden. Zo wist Thalia Zwart de bal weg te zwemmen in een aanval van Hatto Heim en gaf een pass op Margrita Bolink die middels een mooie boogbal wist te scoren. Hatto Heim kreeg 2 keer een kans en wist deze goed te benutten wat de stand na het eerste part op 2-9 bracht.

Het was de kunst om de focus vast te houden en niet hoogmoedig te worden. Miranda van de Vliert blonk uit in haar verdediging als midachter, ze wist de bal telkens weer weg te tikken uit de hand van de Hattemse midvoor. Na een uitsluiting aan de kant van Nijkerk zag keepster Melissa van der Horst de bal richting het doel van Flevo komen maar ze HATTEM! en pakte zo de aanval weer terug. Margrita Bolink liet zien dat de trainingen zijn vruchten afwerpt, vanaf de zijkant wachtte ze geduldig tot aanvalster Jette Bokkers goed voor het doel lag, voor ze een strakke pass gaf en Bokkers deze feilloos door kon tikken achter de keepster. Hattem bleef strijden en de kansen die ze kregen konden ze afmaken.

De laatste periode startte met 5-19 op het scorebord. De scheidsrechter leek medelijden te krijgen met de dames uit Hattem wat niet in het voordeel was van Flevo. Meerdere uitsluitingen en vrije ballen zorgde ervoor dat Hatto Heim meer kansen kreeg en hier ook gebruik van maakten. Flevo liet zich niet van de wijs brengen want zij hadden de 3 punten al in de pocket. Zo werd Leonie van Keulen beloond voor haar vechten waardoor ze voor een overtal situatie zorgde. Door een snelle tikbal met Linda van de Kraats wist van Keulen de bal strak in de hoek te werken. Met nog enkele seconden op de klok was het Marjolein Berghuis die de bal voor de neus van de tegenstander weg wist te kapen en deze snel op Margrita Bolink te passen, ook zij kon de bal snel verder werken richting Jill van der Glas. Deze koningin onder de afstandsschoten wist met haar 10e doelpunt van de avond de wedstrijd in de allerlaatste seconde af te sluiten met een doelpunt vanaf 15 meter!

Met een uitslag van 9-27 en weer een stap dichterbij een ongeslagen kampioenschap vertrokken de Flevo dames weer trots richting huis.

Doelpunten Flevo: Jill van der Glas (10), Jette Bokkers (7), Linda van de Kraats (4 ), Margrita Bolink, Leonie van Keulen en Thalia Zwart (2).

Volgende week staat een uitwedstrijd bij Swol 1894 in Zwolle op het programma. Daarna volgt op zaterdag 28 maart (aanvang 20:30 uur) de laatste thuiswedstrijd voor de dames van Flevo. Dit zal dan tevens de kampioenswedstrijd zijn!