ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header08.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

Flevo dames slaan een gat met de nummer 2

Afgelopen zaterdag 15 februari was het er op of eronder voor Flevo Nijkerk. Welgeteld drie teams mochten achter elkaar aantreden tegen Woelwaters Harderwijk. Voor deze drie derby’s werd zwembad de Sypel voor een avond een echt Nijkerks bad. Met een tribune vol Nijkerkse fans mocht eerst het onder de 11 team winnen met 18-1 en daarna was het onder de 17 die met maar liefst 22-0 het kampioenschap binnen wisten te slepen! Na dat deze twee top wedstrijden waren gewonnen was het de beurt voor het dames team van Flevo. Coach Norbert van der Glas gaf voor de wedstrijd mee dat er met pressing over het gehele veld werd gespeeld waardoor er snelle tegenaanvallen konden worden opgebouwd.

 

De wedstrijd voor de dames begon al goed. Na zowaar 37 seconden wist Linda van Wijckhuijse de score te openen met een intik bal. Nog geen minuut later wist van Wijckhuijse weer het doel te vinden door een goede backhand te maken. Even later kwam Margrita Bolink vrij door en wist de keeper te omzeilen door de bal in de hoek van de goal te schieten. Marjolein Berghuis wist een overtalsituatie goed uit te spelen en via de linker kant de bal onder de armen van de keepster door te spelen. En zo sloot zij de periode af met een 0-4 voorsprong.

 

Coach van der Glas benadrukte goed om de snelheid van de Nijkerkse dames te gebruiken en zo nog sneller de bal te onderscheppen. Vanaf de eerste seconden was er weer goede druk op de Harderwijkse dames en omdat zij de midvoor dubbel uit verdedigden wist Josée van den Hoven na 21 seconden spelen vrij in te lopen en wist de goal te bereiken door een mooi afstandsschot. Doordat, volgens de thuisploeg, de arbiter weinig mee gaf aan de thuisploeg werd de coach met een gele kaart beloond. Van Wijckhuijse beloonde dit nog extra door een goed geplaatste backhand bal. Het volgende doelpunt was misschien wel een van de mooiste van de avond. Bolink wist Jette Bokkers te vinden die op de midvoor lag en de bal wist door te scheppen naar Thalia Zwart die vrij doorkwam. Zwart maakte deze vervolgens weergaloos af en schoot hiermee de 0-7 binnen.

 

De twee coaches Norbert van der Glas en Ronald Bokkers waren erg tevreden over het spel van de Nijkerkse dames. ‘Gewoon druk blijven geven en profiteren van de fouten die worden gemaakt’ aldus Van der Glas. Marjolein Berghuis had hier goed naar geluisterd en wist gelijk een overtal situatie te benutten. Jette Bokkers wist ook een overtal situatie te benutten door snel te reageren en een 2-1 situatie uit te spelen. Bolink maakte op bizarre wijze haar tweede van de avond, terwijl zij een goede aanval opzette trok de tegenstander aan haar cap en scoorde tegelijkertijd met een enorm nette boogbal. Het, vooral Nijkerkse, publiek ging door het dolle heen. Jill van der Glas was onoverwinnelijk in de achterhoede maar wilde ook haar steentje bijdragen in de aanval. Ze gaf veel ballen voor maar wist ook zeker een doelpunt mee te pakken: van meters afstand wist zij de verre hoek te raken wat resulteerde in een 0-11 voorsprong.

 

Door de grote voorsprong werden de Nijkerkse dames nog een tikje fanatieker, een paar dames van de Woelwaters probeerden dit de stoppen wat resulteerde in meerdere uitsluitingen. Bokkers wist hieruit een strafworp te benutten. Welgeteld 6 seconden later wist dezelfde Bokkers er weer 1 in te tikken doordat er een goed geplaatste bal werd voorgegeven. Door goed inzwemmen en goed naar elkaar te kijken wist Van der Glas Bokkers keurig te bereiken en probeerde met een backhand te scoren die in het gezicht van de keepster kwam en scoorde toch nog vanuit de rebound. Thalia Zwart liet ook haar snelheid zien en kwam vrij door en wist de keepster kansloos te laten. Wijckhuijse wist met een snelle reactie vanaf de twee meter te scoren. Ondertussen had het thuisteam ook nog een aantal pogingen gedaan om aan te vallen. Keepster Melissa van der Horst liet hierbij zien dat ze nog alert was en wist meerdere afstandschoten af te weren. De aanvallen van de Nijkerkse dames werden alleen maar sterker. Marjolein Berghuis wist in een 4-3 situatie Bolink te vinden en zij schoot haar derde doelpunt van de avond in de touwen. Josée van den Hoven, die bekend staat als een ijzersterke midachter, wist zoals gewoonlijk precies op de goede plek te liggen en had vrij spel. Hierdoor kon zij de bal netjes over de keepster heen schieten. Bokkers sloot de wedstrijd af door vrij door te komen en deze netjes af te maken.

 

Zo werd de wedstrijd met 19-0 gewonnen. De wedstrijd heeft in teken gestaan van goed samenspel, hierdoor was het een ijzersterke wedstrijd voor de Nijkerkse ploeg. De dames waren in een euforische stemming, deze overwinning leverde zo een 8 punten voorsprong op en zo was het kampioenschap al helemaal binnen handbereik.

 

De dames hebben nog 4 wedstrijden op het programma. De 2 aankomende wedstrijden zijn beiden uitwedstrijden waarin er hopelijk het kampioenschap wordt binnengesleept. De laatste thuiswedstrijd spelen de dames 28 maart om half 9 in het Jaap van der Krolbad. Tevens zijn er op deze avond meerdere teams die kans maken op het kampioenschap of die het nog even dunnetjes over doen. De Flevo dames nodigen jullie daarom ook uit om een euforische ‘Flevo-avond’ te beleven met meerdere prachtwedstrijden met als hoogtepunt toch wel Flevo dames 1 tegen Proteus!

 

Doelpunten Flevo: Jette Bokkers (5), Linda van Wijckhuijse (4), Margrita Bolink (3), Thalia Zwart, Josée van den Hoven, Marjolein Berghuis (2), Jill van der Glas (1).

 

Sponsoren