ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

Dames behalen grote zegen in eerste thuiswedstrijd.

Na een nipte overwinning van vorige week was het deze week er weer op of onder voor de dames van Flevo. De tegenstander deze week was het samengestelde team RZC/EZZ uit Renkum. Een oude bekende van Nijkerk maar wel een team die voor dit seizoen veel nieuwe gezichten kenden. In het verleden zijn de punten vaak heen en weer gegaan en waren de dames van Flevo gebrand om de punten thuis te houden.

Coach Ronald Bokkers sprak het Nijkerkse team toe met de aanmoedigende woorden ‘speel gewoon je eigen spel en zorg dat er continu druk gegeven wordt’. Flevo, bestaande uit 9 dames, beschikt over veel snelheid wat vaak resulteert in snelle contra aanvallen.

De score werd geopend door een plotseling afstand schot van de tegenstanders na 2 minuten spelen. Jette Bokkers wist daarna snel twee keer achter elkaar te scoren door op midvoor sterk op te treden en de bal in de touwen te werken. RZC/EZZ had hier nog een antwoord op en wist nogmaals te scoren. Bokkers en Lara van de Vliert wisten beide een kans te vinden om beiden in de rechterhoek de bal te schieten. Vera Molan wist later een strafworp af te dwingen en zo de periode te eindigen met 5-2.

In de rust werd er van tactiek gewisseld om de verdedigingslinie op te schuiven naar een driekwart press, om sneller te kunnen profiteren van een tegenaanval. Deze tactiek resulteerde binnen 30 seconden in een doelpunt door Bokkers. De snelle zwemster Charlotte van Hamersveld wist vrij door te komen en de keepster te verrassen waarna Marjolein Berghuis een halve minuut later ook het doel vond door een mooie lob te geven.

De derde periode werd de verdediging van de uitploeg wat feller. Er werd deze periode maar eenmaal gescoord: Vera Molan wist haar tweede strafworp binnen te schieten. Nora Doornhof, dit jaar overgekomen vanuit de jeugd, keepte ondertussen de sterren van de hemel en wist haar doel schoon te houden en goed fel op te treden.

In de vierde periode was het van belang om netjes de wedstrijd uit te spelen. Charlotte van Hamersveld kwam aan de start van de periode vrij door en wist de keepster met een feilloos schot te omzeilen. Dezelfde van Hamersveld wist met Vera Molan een mooie één-twee situatie uit te spelen en zo haar derde doelpunt van de avond te maken. Leonie van Keulen was de hele wedstrijd goed aanwezig en kon slim haar bal voorspelen waardoor Jette Bokkers de eindstand kon bepalen met 13-2. Onder luid applaus en veel getrommel werd de overwinning in Nijkerk gevierd.

De volgende wedstrijd zal plaatsvinden op 30 september om 21.35 in Wageningen waar Flevo het zal opnemen tegen de Rijn dames 2.

Doelpunten: Jette Bokkers (6), Charlotte van Hamersveld (3), Vera Molan (2), Lara van de Vliert en Marjolein Berghuis (1).