ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header07.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

Ieder kind moet kunnen sporten!

Het motto van het Jeugdfonds Sport & Cultuur is: ‘iedereen moet kunnen sporten’. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Nijkerk biedt kinderen uit financieel weinig draagkrachtige gezinnen de mogelijkheid om te sporten bij een sportvereniging. Het fonds vergoedt de contributie en eventuele sportattributen tot een gezamenlijk bedrag van maximaal €225,- euro per kind, inclusief €90,- voor sportkleding/attributen.

Wat doet het Jeugdsportfonds?

Wij zorgen ervoor dat kinderen die graag willen sporten, maar dat niet kunnen omdat hun ouders te weinig geld hebben, lid worden van een sportvereniging. Wij betalen de contributie rechtstreeks aan de sportvereniging en vergoeden de sportspullen tot een maximum van € 225 per jaar per kind.

Wie komen in aanmerking?

Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar, waarvan de ouders weinig geld hebben. Denk hierbij aan gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben onder 120% van het sociaal minimum. Alle kinderen uit het gezin komen in aanmerking.

Niet iedereen heeft recht op een vergoeding van het Jeugdsportfonds!

Wij zijn een particuliere organisatie en geen overheidsinstantie. Een uitkering van het Jeugdsportfonds is daarom geen recht. Voor ondersteuning moet voldaan worden aan de criteria van het Jeugdsportfonds. Daarnaast is goedkeuring alleen mogelijk indien er voldoende middelen zijn om de aanvraag te kunnen bekostigen.

Hoe werkt het Jeugdsportfonds?

Ouders en kinderen, of de sportvereniging kunnen geen aanvraag indienen. Dit kan alleen door een intermediair. Een intermediair is professioneel betrokken bij de opvoeding en verzorging van het kind. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een leerkracht op school, een maatschappelijk werker of huisarts.Ouders en sportverenigingen kunnen zelf geen aanvraag indienen.

Het lokale aanspreekpunt voor het jeugdsportfonds Nijkerk is Lara Kreikamp van Nijkerk Sportief en Gezond.

Denkt u in aanmerking te komen voor hulp van het Jeugdsportfonds, aarzel dan niet en neem contact op met Lara Kreikamp. Zij is te bereiken via telefoon: 06-42135537 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Na het indienen van de aanvraag wordt ernaar gestreefd om binnen drie weken alles afgerond te hebben. Dit betekent dat de contributie rechtstreeks wordt overgemaakt naar de sportvereniging en er ook eventuele sportmaterialen kunnen worden aangeschaft.

Nadat wij de contributie hebben overgemaakt verwachten wij dat het kind regelmatig sport en zich houdt aan de regels van de club!

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op: https://www.allekinderendoenmee.nl/