ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header08.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

Flevo heeft verschillende trainingsgroepen. Aan het einde van het seizoen worden de zwemmers beoordeeld, en aan de hand hiervan wordt de groepsindeling voor het begin van het nieuwe seizoen gemaakt. De indeling waarmee gestart wordt, is voorlopig. Wijzigingen kunnen zich voordoen door groei van een groep, snellere technische ontwikkeling van een zwemmer, wijziging in beschikbaarheid van trainers etc. Hieronder volgt in het kort een uitleg voor elke groep.

Sterrenplan

Kinderen die na het diplomazwemmen graag meer willen zwemmen kunnen via het Sterrenplan kennismaken met de verschillende zwemsporten, zoals wedstrijdzwemmen en waterpolo. In twee jaar worden er 6 tot 8 onderwerpen behandeld waarbij stickers, certificaten en posters verdiend kunnen worden.

Techniekgroep "Instroom"

Dit is de startersgroep voor wedstrijdzwemmen. Het doel in deze groep is het op een speelse manier aanleren van de basisvaardigheden van de wedstrijdslagen.

Techniekgroep "Beginner"

In deze groep wordt op een meer serieuze manier verder gewerkt aan het aanleren van de basisvaardigheden van de wedstrijdslagen. Het doel in deze groep is het verbeteren en uitbreiden van de vaardigheden voor de wedstrijdslagen.

Techniekgroep "Gevorderden"

Naast het verder verbeteren en uitbreiden van de vaardigheden voor de wedstrijdslagen, wordt in deze groep ook gewerkt aan het zwemmen van wat langere afstanden. Daarnaast is het vertrouwd raken met de reglementen voor de wedstrijden van belang.

Jeugd zwemmers

Wanneer er een goede basis is gelegd voor de wedstrijdslagen en uithoudingsvermogen worden techniek en snelheid verder uitgediept. Daarnaast wordt uitgelegd welke verschillende trainingsvormen er zijn en wat hun doel is.

Selectie zwemmers

In deze groep wordt getraind door wedstrijdzwemmers die serieus trainen en (persoonlijke) doelen stellen. Het doel is verdere ontwikkeling van zwemtechnieken en het vertrouwd raken met diverse trainingsvormen. Hierbij gaan plezier en prestatie hand in hand.

Recreatieve zwemmers

Zowel bij de jeugd als bij de selectie zwemmers is er ook ruimte voor de recreatieve zwemmers om hun persoonlijke doelen te stellen. Dit doel kan een specifieke wedstrijd zijn of om de conditie op pijl te houden. Hierbij staat plezier boven prestatie.

Borstcrawlcursus

De borstcrawlcursus is voor iedereen die de borstcrawl techniek goed wil leren beheersen of verbeteren: van de recreatieve zwemmer die wekelijks lekker zijn baantjes wil afleggen, tot aan de sportieveling die een triatlon of een open water wedstrijd op zijn of haar verlanglijstje heeft staan. Flevo organiseert samen met de KNZB op verschillende momenten in het jaar borstcrawlcursussen (basis en gevorderd). Het doel: in 12 weken een technisch goede borstcrawl aan te leren.

Voor actuele informatie en inschrijving verwijzen wij je naar deze link.