ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header01.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

Sinds januari 2015 biedt Flevo voor de allerjongsten weer de mogelijkheid om Minipolo te spelen. Zowel voor jongens als meisjes. Dit is een afgeleide van het ‘echte’ waterpolo. Uit onderzoek is gebleken dat het 'echte' waterpolo niet (meer) aansluit op kinderen van zes a zeven jaar. Het wordt bijvoorbeeld als 'te ingewikkeld en te hard’ ervaren. Dit was enkele jaren geleden de reden voor de KNZB om te starten met minipolo. Hierbij kunnen de kinderen (6 – 10 jaar) zonder al te veel belemmerende regels op een speelse manier kennis maken met waterpolo. Het is een gezonde sport waarin weinig blessures voorkomen. Uiteraard wordt er samen met teamgenoten een goede conditie opgebouwd.

Bij minipolo staat het spel centraal, (nog) niet de vaardigheden. Die worden 'automatisch' geoefend in allerlei spelvormen. Hoewel de basiselementen hetzelfde zijn als bij het 'gewone' waterpolo, mag bij minipolo (bijna) alles. Zo is het in de jongste leeftijdsgroep toegestaan de bal met twee handen te spelen, hebben de teams geen vaste keeper en mogen de kinderen staan. De scheidsrechter (bij het minipolo 'spelleider' genaamd) treedt eigenlijk alleen op om het spel zo leuk mogelijk te laten verlopen. Er wordt gespeeld op verkleinde speelveldjes en met aangepast materiaal (doel, bal, speelveld). Er zijn drie leeftijdscategorieen onder de 11 jaar, waarbij voor elke categorie een aangepaste spelvorm (+ dito spelregels) geldt en de 'lat' steeds een tikkeltje hoger wordt gelegd.

Minipolo maart 2015

Zodra een speler er aan toe is, wordt aangeraden om ook een zwemtraining te gaan volgen.

Voor het seizoen 2022-2023 zijn er per week 2 trainingen:

Minipolotraining: dinsdagavond van 18.00 - 19.00 uur
Techniektraining: donderdagavond   18.15 - 19.15 uur

Wilt u meer informatie, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.