ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header06.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

De Nijkerkse Watersport Vereniging "Flevo" werd opgericht op 12 juli 1933.De oprichtingsvergadering vond plaats op 22 juli 1933. Het zevenkoppige bestuur en 18 leden hoorden de statuten aan en gingen akkoord. Spoedig waren er al 37 leden in dat jaar. Er werd besloten nog geen grote uitgaven te doen en dus nog geen bal of ander spelmateriaal te kopen.
Zwemmeester Th.Timp was de eerste trainer en "Zeebad de Veluwe" (aan "zee") was de thuishaven voor de vereniging.

In de oorlog groeide "Flevo" uit tot een grote vereniging met naast het zwemmen o.a. een ijsclub en een toneelclub "om de zoo zware oorlogsch tijd nog enigszinsch dragelijk te maken".
In 1961 beek de waterverontreiniging langs de ijselmeerkust steeds meer toe te nemen en leidde in dat jaar tot algehele sluiting en afbraak van het oude bekende ijselmeerbad langs de Nijkerkse buitenhaven.

WP team uit 1942

Foto: Waterpolo team Flevo 1942

Vanuit "Flevo" kwamen de initiatieven tot het stichten van een zwembad en resulteerde in Stichting Zwembad Nijkerk. Op 12 augustus 1967 werd Bad Bloemendal officieel geopend.Helaas was het binnenbad echter te klein voor het spelen en zwemmen van thuiswedstrijden zodat men immer een beroep moest doen op omliggende plaatsen.
Zo werd er 11 jaar later een groter binnenbad gebouwd, die wel voldeed aan de juiste maten en "Flevo" een echt thuisbad kreeg. De vereniging groeide en bloeide en resultaten en gezelligheid gingen en gaan nog steeds tot nu hand in hand!!

In het jaar 2008 bestond de vereniging 75 jaar. Het werd groots gevierd met leden en oud leden. We zijn vastbesloten om de honderd te gaan halen!

Uitnodiging Receptie 75 jaar

Op vrijdag 25 mei 2018 werd het nieuwe zwembad: Jaap van der Krol Bad geopend in Nijkerk. Vanaf 28 mei 2018 vinden alle activiteiten van Flevo plaats in het nieuwe en prachtige zwembad in Nijkerk. Dit betekende wel dat er na 38 jaar afscheid genomen werd van het 'oude en vertrouwde' Bad Bloemendal.

Bad Bloemendal

Foto van Bad Bloemendal, is nu gesloten (eind mei 2018)

Nieuw zwembad (mei 2018)

Het nieuwe zwembad in Nijkerk: Jaap van der Krol Bad (open vanaf 26 mei 2018).