ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header08.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

 

Flevo dames behalen historisch kampioenschap

Na een goed doorlopen seizoen was het moment daar voor de dames van Flevo. De kampioenswedstrijd. Met een volgeladen tribune met vrienden en familie waren de dames gebrand om in het thuisbad de laatste punten te pakken. Coach Margrita Bolink sprak tijdens de voorbespreking dat er dit seizoen goed bewezen was wat nou echt teamwork inhoudt en dat daar de kracht van het team ligt. ‘Nog één keer knallen en vooral enorm genieten’ was het motto voor de wedstrijd en met dat enthousiasme gingen de Nijkerkse dames te water.

Onder een luide ‘takkie takkie’ ging de wedstrijd van start. Het was in het begin van de wedstrijd even af tasten voor de dames maar door het snelle zwemwerk konden er 2 strafworpen worden geforceerd die Vera Molan beiden binnenschoot.

In de tweede periode wist Lara van de Vliert een dame van Proteus eruit te sturen waardoor er een overtal situatie ontstond. Charlotte van Hamersveld wist hierbij het net te vinden vanaf de linker vleugel. Doordat de tegenstander een zone verdediging hanteerde was het voor Flevo soms lastig om de juiste passen te geven waardoor aanvallen niet afgemaakt konden worden.

Margrita Bolink gaf in de derde periode mee om zuinig te blijven met de passen en vanuit een strakke pressing de contra aanvallen in te zetten. Het was Jette Bokkers die de score deze periode opende door een strafworp binnen te schieten. Doordat de druk werd opgevoerd door de Nijkerkse dames konden er mooie contra aanvallen worden opgezet wat resulteerde in doelpunten van Vera Molan en Lara van de Vliert.

Met een stand van 6-2 was het kampioenschap binnen handbereik. De laatste periode stond dan ook in het teken van netjes uitspelen. Er werd door het gehele team goed verdedigd en er werd vooral enorm veel gezwommen. Vera Molan speelde ondertussen de sterren van de hemel door haar vierde en vijfde doelpunt op haar naam te zetten. Toen de zoemer ging barste het feest los. De gehele bank, coaches en extra speelsters te water.  Met een stand van 8-3 mogen de Nijkerkse dames zich kampioen noemen!

Flevo heeft het afgelopen seizoen laten zien wat de essentie van teamwerk is en mogen zich nu goed belonen met een welverdiend kampioenschap. Nadat de dames er een aantal keer dichtbij waren mochten ze nu wel de prijs in ontvangst nemen. Voorzitter Henno Koelewijn sprak de dames toe met lovende woorden over het doorzettingsvermogen en de wilskracht van de dames. Met een medaille, champagne, bloemen en alleen maar lachende gezichten werd het kampioenschap tot in de late uurtjes gevierd.

Doelpunten: Vera Molan (5), Lara van de Vliert, Charlotte van Hamersveld en Jette Bokkers (1).