ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header08.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

 

Flevo dames winnen in Doesburg

Met maar liefst 13 man vertrokken de dames naar hun wedstrijd tegen DWV. Ronald Bokkers was de coach. Margrita Bolink en Miranda van de Vliert waren er om te supporten. Voor de wedstrijd legde Ronald uit dat het belangrijk was dat de talenten goed ingezet zouden worden. Ook werd aangegeven dat de rust van belang is. Ten slotte gaf hij de dames mee dat ze goed op hun verdediging moesten letten.

De eerste periode begon zeer moeizaam voor Flevo. De ballen kwamen niet lekker aan en het lukte niet om de aanval af te maken. Wel lukte het bij de tegenstanders, want DWV wist een bal in het doel te leggen. Daardoor eindigde de eerste periode met 1-0 achter voor de dames van Flevo. 

Ronald gaf aan dat de rust meer in het spel moest komen. Toen was het tijd voor de tweede periode. Die begon met een goal van Vera Molan. Zij wist de bal van een afstand in het doel te leggen. Vervolgens zorgde Jette Bokkers voor de voorsprong door de 1-2 te maken. De 1-3 werd gemaakt door Vera Molan die een strafworp het doel in wist te krijgen. Lara van de Vliert maakte de volgende. Zij kreeg de bal aangespeeld door Leonie van Keulen waardoor ze over de zijkant door kon zwemmen en de bal netjes in het doel legde. Ook het volgende doelpunt werd mede mogelijk gemaakt door de pass van Leonie van Keulen. Zij gooide de bal precies goed op de hand van Marjolein Berghuis die de bal scoorde. Na nog een doelpunt van DWV eindigde de tweede periode met een 2-5.

De derde periode begon met twee doelpunten voor de thuisploeg. Charlotte van Hamersveld greep haar kans en wist de bal in het doel te krijgen. Ze gebruikte haar snelheid om vrij door te komen en kon de bal in het doel knallen. De derde periode eindigde met 4-6.

De coach wilde de controle behouden. De dames gingen hiermee verder. De laatste periode begon met een doelpunt vanuit de manmeer situatie door Charlotte van Hamersveld. Toen scoorde Vera Molan, die vrij door wist te komen en op die manier de 4-8 maakte. Charlotte van Hamersveld maakte de 4-9. Het laatste doelpunt van deze wedstrijd werd gemaakt door Jette Bokkers. Zij kreeg een prachtige pass van Josée van den Hoven en kon de bal daardoor doortikken. De wedstrijd eindigde met 4-10.

Volgende week speelt Flevo thuis tegen Proteus (Twello) om 19.40 uur. Bij een overwinning halen de dames van Flevo het kampioenschap binnen.

Doelpunten Flevo: Charlotte van Hamersveld en Vera Molan (3), Jette Bokkers (2), Marjolein Berghuis en Lara van de Vliert (1)