ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header07.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

 

Grote overwinning Flevo op Aquapoldro

Op 6 april speelde Flevo H1 voor de tweede keer tegen Aquapoldro H1. De vorige uitwedstrijd tussen beide teams eindigde in een gelijkspel. Om de tweede positie in de competitie te behouden moeten de mannen van Flevo H1 vandaag winnen tegen de nummer vier uit de competitie. De opdracht van coach Jurjen Engelsman was vel beginnen om een herhaling van de uitwedstrijd te voorkomen.

De eerste periode begint Flevo sterk, Patrick Zwart scoort al snel het eerste doelpunt voor Flevo vanaf de midvoorpositie. Ook creëert Flevo kansen op de contra waardoor Ivar Loos tweemaal kan scoren. Met goede zwemacties staat Patrick Zwart al snel op drie gescoorde doelpunten. De eerste manmeer van de wedstrijd valt in het voordeel van Aquapoldro. Zij weten de aanval echter niet te benutten en opnieuw breekt Flevo uit op de contra en weet Matthijs Jut het doel te treffen. De eerste periode eindigt in een 6-1 voorsprong voor Flevo.

De tweede periode dendert Flevo door. Tijdens de eerste manmeer voor Flevo weet Richard Deuzeman zijn eerste doelpunt in de competitie voor Flevo te scoren. Echter, de tweede helft van de periode gaat het minder soepel voor Flevo. Door een paar onnodig gehaaste passes worden twee aanvallen weggegeven aan Aquapoldro. Met nog een laatste manmeer voor Aquapoldro weten zij de stand naar 10-3 te brengen.

In de derde periode worden veel aanvallen onderbroken door de scheidsrechter die veel aanvallende fouten ziet, wat leidt tot frustratie voor beide teams. Ook kan Flevo zijn midvoorpositie niet benutten doordat de scheidsrechter meermaals een afzettende beweging ziet. De doelpunten deze periode worden voor Flevo vooral op de contra gemaakt, waarbij Jelle Wiersma, Matthijs Jut en Patrick Zwart opnieuw scoren. In de laatste minuten van de periode weet keeper Roel Geitenbeek van Flevo achter elkaar een manmeer en een penalty te stoppen wat de voorsprong van Flevo behoudt tot 15-4.

De vierde periode ziet de felheid van de eerdere periodes wegzakken. Het is nu wel Mark Stolk die eindelijk twee keer scoort vanaf de midvoor positie voor Flevo. Echter eindigt de wedstrijd nog met twee doelpunten voor Aquapoldro wat de eindstand brengt tot 18-6 in het voordeel van Flevo. De volgende wedstrijd vindt plaatst op 13 april om 17:30 tegen De Meer H1, in zwembad de Waterlinie in Culemborg.

Doelpuntenmakers: Patrick Zwart (6), Matthijs Jut (3), Jelle Wiersma (2), Ingmar Loos (2), Mark Stolk (2), Richard Deuzeman (1), Ivar Loos (1), Ad van Twillert (1)