ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header07.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

Dames Flevo pakken revanche op De Houtrib/ Deltasteur

Na een korte winterstop waarin de dames nog een goede teambuilding activiteit hadden was het weer tijd voor het serieuze werk. Er moest gespeeld worden en niet tegen de minste tegenstander. Onverwachts stonden de dames voor de winterstop namelijk op een 1e plaats in de competitie. Na een wat stroeve start in het begin van het seizoen zijn de waterpolo dames op dreef en wordt de ene na de andere tegenstander op de knie gelegd. Met soms hele goede wedstrijden en soms wat mindere gaan de tegenstanders 1 voor 1 ten onder. Wat telt is dat de dames elkaar er doorheen slepen. Als het even bij de ene speelster niet lukt, staat er een andere speelster op, die het team naar de overwinning leidt. Deze avond was het de beurt aan De Houtrib/ Deltasteur. Sinds dit jaar een combinatieteam van 2 verenigingen. Een geduchte tegenstander die bij de uitwedstrijd nog nipt (5-4) gewonnen hadden van Flevo en voor de wedstrijd op de 2e plaats stonden, met maar 2 punten achtsterstand.

De korte maar duidelijke opdracht van coach Ronald Bokkers was om een hele strakke pressing neer te leggen op eigen helft. Geen ruimte geven aan de tegenstander, maar echt even flinke druk geven. Maar vooral ook, wordt maar wat brutaler. Ga niet alleen druk geven, maar positioneer je zo dat je gelijk ook de bal kunt pakken en in de tegenaanval kunt gaan. Een goed begin is het halve werk, en mede door mooi samenspel in de aanval kon men binnen 37 seconden de bal neerleggen bij Jette Bokkers op de centrale positie voor het doel. Zij zette de toon door de 1e bal in het net te leggen. Hierna merkte de dames dat er meer in zat, en begonnen door te zetten. Toch duurde het nog even voordat de 2e bal erin ging. Na een uitsluiting van een speelster van De Houtrib/ Deltasteur, werd de bal vlug naar voren gespeeld. Dit resulteerde in een 3-2 overtal, die volgens het boekje uitgespeeld werd. Ruimte maken voor elkaar. Jeugdspeelster Lara van de Vliert zwom koelbloedig door en schoot met een hard schot in de korte hoek de 2-0 erin.  Zij had tenslotte al 1 wedstrijd eerder met dat bijltje gehakt. Zij behaalde met haar team onder de 17 jaar, dezelfde avond ook al een felbegeerde winst op de Houtrib in een strijd om de 1e plaats.

Hierna stond het vizier van de dames niet helemaal op scherp. Ondanks de vele pogingen bleven er schoten over, naast en in handen van de keepster komen. Aanvallend was het niet de beste avond voor de dames van Flevo. Alleen de Houtrib/ Deltasteur wist eenmaal te scoren (2-1). De 3e periode bleef er over en weer gezwommen worden, pas na 3 ½ minuut was het Jette Bokkers die deze wedstrijd opstond en haar team aan de hand nam. Zij schoot de 3-1 in de touwen. Helaas was er daarna even miscommunicatie in de verdediging en kon de snelle speelster Renée Otten de stand op gelijke hoogte brengen (3-3).

Met nog 1 periode te gaan stonden de dames op scherp. Er zat absoluut meer in. De verdediging lag super strak en de tegenstander had hier duidelijk moeite mee. Alleen er moet wel gescoord gaan worden.  Aanvoerster Jette Bokkers zorgde 3 minuten voor tijd voor haar 3e doelpunt van de avond. Maar met deze minimale marge was het werken voor wat je waard bent. Met man en macht werd er verdedigd, tot frustratie van de tegenstander die moeite hadden om bij het doel van Flevo te komen. Uiteindelijk belandde daar 9 seconden voor het einde van de wedstrijd de bal in handen van invalkeepster Nora Doornhof. Zij heeft de dames dit seizoen met haar talentvolle keeperswerk al meerdere keren uit de brand geholpen.  De wedstrijd werd rustig uitgespeeld en de winst was binnengehaald (4-3). Het was een mooie avond voor Flevo, aangezien alle senioren en jeugdteams speelden deze dag en allemaal met de winst naar huis gingen.

Doelpunten: Jette Bokkers (3), Lara van de Vliert (1).