ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header09.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

 

Triton dames in thuisbad kopje te groot voor Flevo.

De Nijkerkse dames zijn het jaar goed begonnen door vorige week te winnen van een geduchte tegenstander. Maar in een competitie waar de spanning alom is, was het deze week de nummer 7 van de ranglijst, Triton Putten, die op het programma stond voor de dames van Flevo. Een uitwedstrijd die in het verleden veelal bekend heeft gestaan door het trage maar voornamelijk fysieke spel van de dames van Triton. 

De dames werden de wedstrijd gecoacht door Wouter Haandrikman die vooral de boodschap meegaf om ‘je eigen spel te blijven spelen en de snelheid te gebruiken’. Nadat 1 van de scheidsrechters besloot om na aanvangstijd pas aan te treden begonnen de dames al wat rommelig aan de wedstrijd. Daar kwam bij kijken dat de zojuist genoemde scheidsrechter ook direct met uitsluitingen begon te strooien. Waardoor de Nijkerkse dames al snel op een 2-0 achterstand keken in de eerste periode. 

De tweede periode begon al snel met een uitsluiting aan de zijde van triton. Charlotte van Hamersveld was scherp en kon haar snelheid inzetten om vrij door te komen voor de goal waarna ze de bal achter de keepster wist te schieten. Het weergaloze schot maakte de dames van Putten wakker en zij wisten al snel 2 maal te scoren. Jette Bokkers reageerde daarop door de periode af te sluiten met een stand van 4-2. 

De wedstrijd ging er ondertussen erg ruig aan toe en het harde werken van de dames van Nijkerk werd niet goed beloond. De arbiters van de wedstrijd lieten het trekken, duwen en vechten veelal toe waardoor de goede positieve noot waar de dames de wedstrijd mee ingingen omsloeg naar een grimmige sfeer waar toch wel wat frustratie bij kwam kijken. Toen de Puttense dames uitliepen naar een stand van 7-2 was Jette Bokkers er klaar mee en wist een antwoord te geven op de doelpunten van Triton. 

De laatste periode stond echt in het teken van ‘erop of eronder’, Margrita Bolink sprak deze woorden uit en motiveerde het team om echt de laatste periode te blijven knallen. Daar had Bokkers naar geluisterd want die wist binnen 18 seconden een goede overtal situatie uit te spelen door een snel één-tweetje met Vera Molan. Waarna ze deze periode een hattrick wist te behalen. Het mocht alleen niet baten, het kwaad was al geschiet en uiteindelijk keken de dames tegen een achterstand van 9-6 aan toen de zoemer ging voor het einde van de wedstrijd. 

Het was een wedstrijd waar veel over gezegd kon worden maar het voornamelijk een pech wedstrijd was voor de Nijkerkse dames, doelpunten die niet werden geteld, uitsluitingen zonder duidelijke redenen en het niet goed kunnen afmaken van aanvallen bedrukte de wedstrijd. Hierdoor hebben de dames wel weer een duidelijk trainingsplan kunnen opstellen voor de rest van het seizoen!

Volgende week mogen de dames namelijk alweer aantreden. Dit keer in Velp om het op te nemen tegen PFC Rheden. 

Doelpunten Flevo : Jette Bokkers 5, Charlotte van Hamersveld 1.