ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header08.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

Flevo dames gaan kopje onder tegen PFC Rheden

De dames uit Nijkerk spelen dit seizoen 1 klasse hoger, en doen dat tot op heden niet onverdienstelijk. Vorige week vertrokken de dames zelfs uit Lelystad met complimenten van de tegenstander op zak voor het aanvallende spel. Een sportieve wedstrijd met ontzettend veel strijdlust om de winst te pakken, en waar Flevo aan het langste eind trok. Met deze wedstrijd in het achterhoofd begonnen de dames in Nijkerk aan de wedstrijd tegen PFC Rheden.  

Het publiek had al een paar aantrekkelijke wedstrijden van de jeugd en heren 2 gezien op de hoge tribune van het Jaap van der Krol bad en zaten klaar voor meer spektakel. Flevo begon fel aan de wedstrijd en Vera Molan opende met een snelle start de score voor Flevo.  De dames uit Rheden waren nog even zoekende maar wisten toch ook even later het net te vinden. Aan het einde van de 1e periode was het Margrita Bolink die vanuit de verdediging mee ging in de aanval en voor even de midvoorpositie overnam. Zij kreeg de bal precies op maat aangespeeld en kon met een vertraging in het schot de keepster naar de verkeerde hoek sturen. (2-1).

Het spel ging over en weer maar de aanvallen van Flevo verliepen niet lekker. Waar Flevo normaal kan rekenen op sterke zwemacties, werd er nu te afwachtend gespeeld of lagen de speelsters elkaar in de weg waardoor men moeilijk aanspeelbaar was. Hier maakte Rheden gebruik van en zette de stand even later op 2-2. Invalster Lara van de Vliert, vanuit de jeugd, maakte haar opwachting en zette gelijk een sterke inzwemactie neer wat resulteerde in een strafworp. Deze kans werd niet benut door Flevo en gaf al aan dat de dames niet lekker in de wedstrijd zaten. Na 2 man minders overleefd te hebben, was het Rheden die alsnog een strafworp mee kreeg en voor het eerst op voorsprong kwam. Met een kleine achterstand (2-3) begon Flevo aan de 3e periode.  Maar waar men de aanval niet afmaakt, krijg je de bal terug gekaatst en het was dan ook Rheden die de 2-4 op het bord zetten. Flevo probeerde deze periode nog wel te forceren en wist door doelpunten van Margrita Bolink en een hele fraaie boogbal van Vera Molan de stand weer gelijk te trekken.  De omschakeling van coach Ronald Bokkers om van pressing half veld naar een halve zone met terug vallen op de midvoor gaf wel even wat verwarring bij Rheden maar kon niet voorkomen dat zij uit een “man-meer” situatie alsnog de 4-5 op het bord zetten. De 4e en laatste periode ging in en het werd een alles of niets strijdt voor de punten. Charlotte van Hamersveld liet haar kwaliteiten zien door een strakke zwemactie richting goal en met haar befaamde harde schot de stand wederom gelijk te trekken. Met nog 2 minuten te spelen was het uiteindelijk Rheden die het laatste doelpunt van de avond scoorde.  Eindstand 5-6. 

Niet tevreden met het resultaat, werd de knop snel omgeschakeld naar hoe kunnen we het beter doen. Deze week hebben de dames een weekje vrij zodat er nog even getraind kan worden voordat zij op 20 november nieuwe kansen tegen RZC/EZZ hebben op een mooie wedstrijd.

Doelpunten: Vera Molan, Margrita Bolink (2), Charlotte van Hamersveld (1).

 

Sponsoren