ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header06.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

Flevo dames beginnen seizoen met nipt verlies.

Het heeft even geduurd maar de Flevo dames mochten afgelopen zaterdag 17 september het waterpoloseizoen openen met een thuiswedstrijd tegen Proteus uit Twello. Met 9 dames sterk en coach Wouter Haandrikman gingen de dames te water. De onderlinge afspraak was het focussen op het netjes verdedigen en het gebruiken van de snelheid in het team in de aanval.

 De wedstrijd begon met meerdere uitsluitingen aan de kant van Flevo, het werd gelijk duidelijk dat de arbiters deze wedstrijd fel floten. Desondanks de vele ondertal situaties was keepster Melissa van der Horst alert en wist ze meerdere aanvallen te stoppen. Flevo was nog erg aan het zoeken naar de juiste manier van verdedigen toen het eerste doelpunt van de wedstrijd aan de kant van proteus viel. Jette Bokkers wist daarna doormiddel van een strafworp de 1-1 op het scorebord te zetten.

 De tweede periode hadden de dames uit Twello de overhand. Ze liepen uit op een voorsprong van 3 doelpunten, om daarna direct aan het begin van de derde periode de 1-5 te maken. De Nijkerkse dames moesten wat terug doen. Door een goed opgezette aanval wist Jette Bokkers de bal vanaf eigen helft naar Charlotte van Hamersveld te passen die vrij doorkwam voor de keepster en de bal in de touwen te schieten. Margrita Bolink was de gehele wedstrijd al fel aan het spelen en wist meerdere dames van Proteus naar de kant te sturen met een persoonlijke fout. Ze wist door precies zo’n geval een mooi, snel één-tweetje op te zetten met Bokkers en de keepster te verrassen. Jeugdspeelster Lara van der Vliert was ook fel in de aanval en wist de 4-6 binnen te schieten.

 Erop of eronder was het voor de dames. De ballen gingen er niet makkelijk in en het harde werken van de dames werd niet goed beloont door de scheidsrechters. Het was Lara van der Vliert die ontzettend netjes vrij kwam zwemmen op de 6- meter en de bal in te touwen wist te branden. Onder luidt gejuich werd deze aansluitingstreffer gevierd. Alleen was de wedstrijd nog niet over. Door veel duw-, trek-, zwem- en schreeuwwerk werden er door de uitploeg 2 tegendoelpunten opgeëist en was het Thalia Zwart die als enige nog wat kon terug doen: met een goede dreiging in een overtalsituatie schoot zij onder de armen van de keepster door en eindigde de wedstrijd in 6-8 verlies.

 Het was een pittige wedstrijd voor de Nijkerkse dames. Gelukkig hebben de dames nu 2 weken om het beste beentje voor te zetten en lekker door te trainen richting de volgende wedstrijd: EZPC uit op 8 oktober om 21.00 in Elst.

 Doelpunten Flevo: Lara van de Vliert (2), Jette Bokkers, Charlotte van Hamersveld, Margrita Bolink en Thalia Zwart  (1).

 

Sponsoren