ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header10.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

Flevo dames winnen overtuigend in Twello.
 
Na 3 weken rust mochten de dames van Flevo zich op maken voor de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de nummer twee op de ranglijst, Proteus Da2. Dit team staat bekend om de fysiekere wedstrijden en het bad staat bekend als de ‘warmste van de regio’. Oftewel een goede uitdaging voor de Nijkerkse dames die maar met 8 dames waren afgereisd naar Twello.
 
De eerste periode stond in het teken van aftasten naar de tegenstander en goed voor elkaar werken. Dit werd na 38 seconden gelijk beloond door Jette Bokkers die met een backhand bal de keepster kon verrassen. Proteus werd wakker geschut en konden de 1-1 op het scorebord zetten. Gelijk de volgende aanval wist Bokkers weer met een backhand het doel te vinden. Na twee goede aanvallen van de thuisploeg was het de taak aan Margrita Bolink om de stand weer gelijk te trekken door een mooie lob over de keepster heen te plaatsen. Lara van de Vliert, invallend vanuit de jeugd, wist Jette Bokkers te vinden en zij kon haar derde doelpunt op haar naam schrijven. Laatst benoemde wist aan het einde van de periode Charlotte van Hamersveld te vinden en de periode af te sluiten met 5-5. 
 
De eerste periode was gebleken dat het een trek- en duwwedstrijd zou worden voor de Nijkerkse dames. Het was nu een kwestie van gebruik maken van de snelheid in het team en fel blijven in de aanval. Zo wist Josée van den Hoven Margrita Bolink in een overtal situatie te vinden die de bal onder de arm van de keepster door te schuiven. Keepster Melissa van der Horst wist veel aanvallen te stoppen waardoor de wedstrijd met de minuut spannender werd en deze periode met een stand van 6-6 werd afgesloten.
 
De afgelopen 2 wedstrijden hebben de dames laten zien dat de kracht vooral in de laatste twee perioden lagen en dit wilden de dames ook deze wedstrijd laten zien. Dit liep in de derde periode even wat anders, er kwamen al vrij snel twee tegengoals en er moest een reactie komen vanuit de Nijkerkse ploeg, dit deed Charlotte van Hamersveld met een waanzinnig afstandsschot vanuit een overtalsituatie die de stand naar 8-7 bracht.
 
‘Het is nu echt er op of eronder, nog één laatste periode knallen dit seizoen’ waren de aanmoedigende woorden van Margrita Bolink waardoor iedereen vol goede moed de laatste periode van de wedstrijd, en van het seizoen, in gingen. Het kon ook niet anders dan Josée van den Hoven zijn die de aansluitingstreffer in de touwen wist te leggen met een weergaloos schot in de rechterhoek. Nog geen halve minuut later wist Hamersveld haar derde van de avond te maken om vanaf de twee meter de bal met een enorm mooie boog in het goal te leggen. En als kers op de taart wist Vera Molan met een hard schot in een overtal situatie de eindstand op 8-10 te brengen. 
 
Euforisch, enorm trots en voldaan kwamen de dames het bad uit en werd de overwinning goed gevierd. Door goed teamwerk, knap keeperswerk van Melissa van der Horst en vooral enorm veel plezier in het spel hebben de dames deze welverdiende overwinning binnengesleept en mochten de laatste punten van het seizoen mee terug naar Nijkerk. 
 
Doelpunten Flevo: Charlotte van Hamersveld en Jette Bokkers (3), Margrita Bolink (2), Josée van den Hoven en Vera Molan (1).

Sponsoren