ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header03.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

 

Zwaarbevochten overwinning voor Flevo H1 in thuiswedstrijd tegen Aquapoldro H1.

Op zaterdag 22 april brak de laatste wedstrijd van het seizoen aan voor Flevo H1. Onder begeleiding van coach Jurjen Engelsman, speelt Flevo Apeldoorn in het Jaap van der Krol bad in Nijkerk tegen de mannen van Aquapoldro H1. De uitwedstrijd werd in december nog gewonnen door Aquapoldro. Behalve Aquapoldro, wist Flevo op zijn minst eenmaal gelijk te spelen of te winnen tegen ieder ander team. Ondanks dat er voor de eindstand in de competitie weinig op het spel staat voor beide teams, is dit een mooie motivatie voor de mannen van Flevo om deze wedstrijd te winnen.

In het begin van de wedstrijd pakt Flevo al gauw een 2-0 voorsprong door onder andere een strafworp die wordt benut door Mark Stolk. Aquapoldro weet echter de stand te evenaren naar 2-2.  Het is een waar doelpuntenfestijn de eerste periode waarbij Flevo als sterkste naar boven komt. Met een 6-3 voorsprong voor Flevo, eindigt de eerste periode met een spectaculair aantal van maar liefst 9 doelpunten. 

Het duurt niet lang of de eerste speler van Flevo zit al aan zijn eerste twee uitsluitingen. Aquapoldro weet de eerste man-meersituatie gelijk te benutten met een doelpunt. De tweede periode is een omslag van de eerste periode. Beide teams weten hun kansen niet af te maken waardoor het een ware zwemwedstrijd wordt. De vermoeidheid maakt de verleiding groot om even de tegenstander vast te houden voor wat rust. Bij beide teams zorgt dit voor extra uitsluitingen. Aquapoldro profiteert hiervan het meest en sluit de periode af met een 2-3 overwinning, wat de achterstand verkleint naar 8-6. 

De uitsluitingen zetten zich door in de derde periode. Matthijs Jut pakt hier als eerste Flevo man zijn derde uitsluiting. De strafworp die volgt wordt benut door Aquapoldro en twee aanvallen later staat het op gelijke hoogte met Flevo, 8-8.  Flevo krijgt veel uitsluitingen in de verdediging tegen op de mid-achter positie. Daarentegen krijgt Flevo niet het voordeel van de twijfel door de arbitrage als het haar eigen aanval via de midvoor speelt. Beide teams vechten voor de overwinning en Flevo weet nipt de voorsprong te behouden met 10-9.

Voor het publiek is het een en al genieten en nagels bijten in deze zenuwslopende wedstrijd. De ontknoping in de vierde periode begint met opnieuw de gelijkmaker van Aquapoldro maar deze wordt opnieuw opgevolgd door een doelpunt van Mark Stolk van Flevo. Flevo knokt verder en wordt beloond met een strafworp waardoor Mark Stolk alweer zijn achtste doelpunt van de wedstrijd weet te scoren. Flevo blijft vechten voor het behoudt van de voorsprong. Ook Robert Koelwijn pakt nog twee doelpunten voor Flevo voordat hij zijn derde uitsluiting krijgt. De stand is nu 14-10 voor Flevo maar de reserve zijn letterlijk op wanneer ook Jelle Wiersma zijn derde uitsluiting pakt. Met nog enkele minuten op de klok doet Flevo haar best om de nimmer uitgeputte mannen van Aquapoldro het doel te ontzeggen. Wanneer het fluitsignaal klinkt, jubelt het publiek van blijdschap, het is Flevo gelukt. De eindstand is 14-12 in het voordeel van Flevo.

Met maar liefst 17 uitsluitingen voor Flevo H1 behoort deze wedstrijd tot één van de zwaarst bevochten potten van het seizoen. Na 14 overwinningen, 3 maal gelijkspel en 5 verloren wedstrijden eindigt Flevo net naast het erepodium op de vierde plek in de competitie. Na zijn proefperiode staat Jurjen Engelsman op om volgend seizoen volledig de taak als coach van Flevo H1 op zich te nemen. Samen met het team zullen zij na de zomer gaan voor de hoogst haalbare plek en een plaats terug in de bondscompetitie.

Doelpunten Flevo: Mark Stolk (8), Robert Koelewijn (3), Jelle Gijtenbeek (1), Ad van Twillert (1), Ivar Loos (1), Jelle Wiersma (1)