ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header05.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

 

Flevo Dames pakken tweede plek in competitie

Vandaag was het tijd voor de allerlaatste wedstrijd van het seizoen: de uitwedstrijd tegen de Breuly in Zevenaar. De dames waren al verzekerd van de tweede plek in de competitie, maar afhankelijk van wat er tegelijkertijd in Wageningen gebeurde kon deze wedstrijd ook nog het kampioenschap opleveren. Het belangrijkste voor de dames was echter om het seizoen mooi af te sluiten door lekker samen te spelen en nog één keer de winst te pakken. Met deze positieve energie gingen de dames dan ook de wedstrijd in.

De eerste periode begon wat moeizaam: de dames verdedigden strak maar wisten niet tot scoren te komen doordat ze nog wat voorzichtig waren in de aanval. Hierdoor viel het eerste doelpunt van de wedstrijd toch aan de kant van de Breuly. Gelukkig wist Thalia Zwart de stand al snel recht te trekken door vrij door te komen en de bal op aangeven van Charlotte van Hamersveld netjes binnen te schieten. Ook de rest van de periode verliep moeizaam voor beide partijen: de damesteams waren aan elkaar gewaagd waardoor het hard werken en veel zwemmen was. Er vielen ook nog enkele uitsluitingen, maar deze werden niet benut waardoor de eerste periode eindigde in 1-1.

In de tweede periode wisten de tegenstanders al snel nog een doelpunt op het scorebord te zetten. Het was daarom zaak aan de dames van Flevo om er even een tandje bij te zetten. Dit gebeurde in een overtalsituatie waarin Jette Bokkers de bal wist binnen te tikken op aangeven van Leonie van Keulen. Kort daarna kregen de dames een strafworp mee die netjes werd benut door Charlotte van Hamersveld. De dames voelden dat er meer energie in het team en het spel kwam, wat uiteindelijk resulteerde in nog een prachtig doelpunt van Miranda van de Vliert. Na een mooie pass van Eva Schoon wist zij zich los te maken van haar tegenstander en de bal binnen te schieten. Hierdoor werd de tweede periode afgesloten met een nette voorsprong van twee doelpunten.

In de derde periode kregen de dames de smaak te pakken, zowel aanvallend als verdedigend. Door goed te pressen en terug te vallen om te helpen met verdedigen als de bal over je heen was, zorgden de dames ervoor dat de tegenstanders weinig kansen kregen. Bovendien werd de stand op 2-7 gebracht door een goed benutte strafworp van Jette Bokkers, een slinks balletje over de keepster vanaf de midvoor door Margrita Bolink en een strak binnengeschoten bal van Vera Molan. Na een tegendoelpunt van de Breuly wist Charlotte van Hamersveld de periode te besluiten met een snoeiharde bal vanaf de top tijdens een overtalsituatie.

De laatste periode was het zaak om stand te houden en zo de drie punten te pakken. De periode begon echter met twee doelpunten van de tegenpartij. De dames moesten daarom weer even de focus terugvinden. Dit lukte Jette Bokkers die vanuit een overtalsituatie de bal vanaf de flank strak inschoot. Vera Molan wist vervolgens het laatste doelpunt van het seizoen te maken door nog eens vrij door te zwemmen en de bal in de netten te plaatsen. Dit bracht de eindstand op 5-10 in het voordeel van de dames. Blij en tevreden kwamen de dames het water uit. Ondertussen bleek dat in Wageningen de koploper ook de drie punten had weten binnen te slepen, waardoor de Flevo dames met één puntje verschil op een tweede plek in de competitie zijn geëindigd. Zuur, maar het gevoel van trots overheerste: trots op elkaar, hoe we dit seizoen hebben gepresteerd en hoe goed de sfeer was en is binnen het team. Op naar een fantastisch nieuw seizoen!

Doelpunten Flevo: Jette Bokkers (3), Charlotte van Hamersveld, Vera Molan (2), Margrita Bolink, Thalia Zwart en Miranda van de Vliert (1)