ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header03.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

Wedstrijdverslag Flevo H1 tegen WWV Winterswijk H1

Flevo Nijkerk komt als winnaar uit de strijd tegen WWV Winterswijk

Afgelopen zaterdag was het een wedstrijd vol spanning en sensatie, toen Flevo H1 en WWV Winterswijk H1 elkaar troffen in het Jaap van der Krol zwembad in Nijkerk. Beide teams hadden zich sterk voorbereid op deze wedstrijd en de spanning was dan ook voelbaar in het zwembad.

De eerste periode begon met een strafworp tegen Flevo, die gestopt werd door doelman Roel Geitenbeek. Flevo wist vervolgens snel te scoren dankzij doelpunten van Mark Stolk, Patrick Zwart en Evert Guliker. Helaas kreeg Mark Stolk vervolgens een uitsluiting, waardoor Flevo in ondertal kwam. WWV Winterswijk wist hier gebruik van te maken en scoorde een goal. Beide teams scoorde nog een goal, maar de periode eindigde met twee aansluitende goals van Wouter Haandrikman wat de stand tot 6-2 bracht voor de rust van de eerste periode.

In de tweede periode zette Winterswijk een hogere versnelling in. Zij scoorde een strafworp, gevolgd door nog een tweede doelpunt. Maar Flevo liet zich niet gewonnen en ook zij wisten nog tweemaal te scoren door onder andere Patrick Zwart die al zijn derde doelpunt op zijn naam had. Vooral de midvoor van Winterswijk had het lastig door de verdediging van Flevo die een extra slag terugdeed en het spelveld klein hield. Ook werden manmeers van Winterswijk onderschept door het scherp verdedigen van Jelle Wiersma. Het laatste doelpunt van Winterswijk zorgde ervoor dat zij de periode wonnen met 2-3, wat de totale stand terugbracht naar 8-5.

In de derde periode kwam het initiatief van Winterswijk met een time-out nadat Ingmar Loos bij Flevo uitgesloten werd. Het doelpunt dat volgde bracht de voorsprong van Flevo terug naar twee doelpunten. Flevo wist vervolgens ook een strafworp te benutten. In de laatste minuut van de periode volgde een uitsluiting bij Flevo, echter werd de bal bij de eerste pass onderschept door Evert Guliker gevolgd door Mark Stolk die op de contra vlak voor de zoemer nog de genadeslag scoort voor Flevo. Dit bracht de stand naar een ruime 10-6 voorsprong voor Flevo.

In de laatste periode was de spanning een beetje weggeëbd. Een laatste time-out van Flevo moest het team op ruime voorsprong brengen echter werd deze niet benut. Beide teams speelden voornamelijk verdedigend en er werd maar één keer gescoord door beide teams. Hierdoor eindigde de wedstrijd met een eindstand van 11-7 in het voordeel van Flevo H1.

De volgende wedstrijd vindt plaatst op 28 januari 20:30 uur tegen de koploper Proteus uit Twello, in het Jaap van der Krol Bad in Nijkerk.

Doelpuntenmakers Flevo: Mark Stolk (4), Patrick Zwart (3), Wouter Haandrikman (2), Evert Guliker (2)