ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header02.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

 

Flevo heren spelen gelijk in derby

Op zaterdag 2 maart stond er voor Flevo H1 weer een wedstrijd te wachten tegen het gefuseerde team uit Ermelo en Putten. Het Nijkerkse team werd geteisterd door blessure en ziektes waardoor het team aangevuld moest worden met versterking uit het tweede team van Flevo. Onder begeleiding van Jurjen Engelsman gingen de mannen te water.

ZEW-Triton begon sterk aan de wedstrijd en kwam al snel op een 0-3 voorsprong door snelle zwemacties en het benutten van een paar overtal situaties. Flevo had het de eerste periode zwaar te verduren maar vlak voor het eind van de periode wist Mark Stolk eenmaal voor Flevo het net van de tegenstanders te vinden. De tweede periode werd geopend door Matthijs Jut die bij een oplettende keeper de bal in de korte hoek schoot. De Nijkerkers kwamen weer langszij door de inspanningen van Patrick Zwart die tweemaal fenomenaal om zijn verdediger heen draaide en zo oog in oog met de keeper kwam om vervolgens onhoudbaar de bal in het doel te schieten. ZEW-Triton wist daarna nog aansluiting te vinden en de periode werd afgesloten met een 6-5 tussenstand.

Ad van Twillert opende de tweede helft van de wedstrijd en vergrootte het gat naar 2 doelpunten. De rest van de wedstrijd verliep erg onstuimig, het aantal persoonlijke fouten dat Flevo toegediend kreeg liep al snel hoog op. Hierdoor kon ZEW-Triton weer op gelijke hoogte komen in de derde periode. Vervangend aanvoerder Mark Stolk moest helaas het bad verlaten nadat hij een klap geïncasseerd had waardoor hij niet verder kon spelen. In de laatste periode was het erop of eronder voor Flevo, met 1 man met 3 persoonlijke fouten en 2 man met 2 stuks moesten de Nijkerks zuinig met hun kansen omgaan en geen onnodige fouten maken. Patrick Zwart wist Flevo op een 9-7 voorsprong te brengen en de winst was ontzettend dichtbij. Vervangend keeper Richard Deuzeman wist nog een strafworp te houden wat de tribune op het puntje van de stoel kreeg. Echter mocht het niet baten want het overweldigende aantal persoonlijke fouten dat Flevo van de arbiters kreeg was niet tegenop te spelen. ZEW-Triton maakte dankbaar gebruik van alle overtal situaties die zij kregen en de wedstrijd werd met een 10-10 gelijkspel afgesloten. Het aantal persoonlijke fouten deze wedstrijd was 17 voor Flevo en 7 voor ZEW-Triton, wat ook een duidelijk beeld van de wedstrijd schept.

Met een uitslag die meer voelt als verlies dan gelijkspel zullen de mannen van Flevo nog flink aan de bak moeten als ze nog kans willen maken op het kampioenschap. De eerstvolgende wedstrijd is tegen koploper de Houtrib op zaterdag 16 maart om 19:40 in het Jaap van der Krol bad, de mannen zullen gebrand zijn deze wedstrijd te winnen.

Doelpunten: Patrick Zwart (4), Ad van Twillert, Mark Stolk (2), Matthijs Jut, Jelle Wiersma (1).