ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header02.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

 

Eerste verlies van het seizoen voor de Flevo dames

De Flevo dames hebben dit seizoen nog geen wedstrijden verloren, en waren vastbesloten om deze wedstrijd tot een goed eind te brengen. Met 10 man mochten de dames aantreden. De vaste keepster was afwezig, dus Marjolein Berghuis mocht met de rode cap het doel gaan verdedigen.

De dames begonnen na de sterke wedstrijden van de afgelopen tijd met een goed gevoel aan de wedstrijd. Jette Bokkers lag als vaste kracht op de midvoor. Na een goede pass wist zij de bal strak in de touwen te schieten. Helaas waren het later deze periode de dames van De Houtrib/Deltasteur die de overhand hadden, ze wisten twee doelpunten te maken. Hierdoor eindigden de Flevo dames de eerste periode met een schamele achterstand van 1-2.

Na een korte rust startten de dames strijdlustig aan de tweede periode. Het spel was fysiek, dus er moest hard gewerkt worden. Na wat uitsluitingen over-en-weer, maar helaas zonder doelpunten, leek het er even op dat er deze periode geen doelpunten zouden vallen. Helaas plaatsten de dames van De Houtrib/Deltasteur op het eind nog een bal achter de keepster van de Flevo dames. Dit maakte dat de Flevo dames verder achter kwamen te staan, en dat de stand aan het eind van de periode 1-3 was.

Het was duidelijk dat de dames nu echt aan de bak moesten om deze wedstrijd nog tot een goed eind te kunnen brengen. Sterke zwemster Lara van de Vliert kwam vrij door aan de zijkant, kreeg een zuivere pass en schoot de bal strak in de korte hoek. Helaas maakte de tegenstander niet kort daarna weer een doelpunt. Vera Molan en Leonie van Keulen wisten met een 2-1 situatie de verdedigers te omzeilen, waardoor Molan uiteindelijk het doel wist te vinden. De derde periode eindigde dus in een 3-4.

De laatste periode was het erop of eronder. De dames werkten hard, en gaven zich zeker nog niet over. Helaas dacht de tegenstander hier hetzelfde over, en openden zij de periode met twee tegendoelpunten. Later in de periode wist Lara van de Vliert het doel weer te vinden, na goed samenspel in een man-meer schoot ze de bal strak in het doel vanaf de rechterhoek. De dames gaven zich nog niet over en vochten terug. Uit een 3-2 situatie wist Margrita Bolink door te komen en zo een 1-0 situatie te creëren. Ze schoot de bal strak in de korte hoek, en wist hiermee de stand naar 5-6 te brengen. Met nog een minuut op de klok, deden de dames er alles aan om de stand gelijk te brengen. Helaas mocht het niet baten. Zo eindigde deze wedstrijd in 5-6 in het voordeel van De Houtrib/Deltasteur.

Tot nu toe waren de Flevo dames ongeslagen. Ze waren dan ook teleurgesteld in het resultaat en hadden op meer gehoopt. Er komen nog spannende wedstrijden aan, die de dames goed moeten spelen om koploper te blijven in de competitie. Vastberaden en vol goede moed om de volgende wedstrijd weer zoals vanouds te winnen verlieten de Flevo dames het zwembad.

Volgende week op zaterdag 16 maart, mogen de dames om 19:05 uur naar Putten, voor de derby tegen ZEW-Triton. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, komt dat zien!

Doelpunten: Lara van de Vliert (2), Jette Bokkers, Vera Molan, Margrita Bolink (1)