ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header09.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

 

Flevo start met verlies in nieuwe jaar.

Na de oliebollen, champagne en vuurwerk van de afgelopen week stond er op 7 januari weer een wedstrijd op het programma voor de heren van Flevo. De goede voornemens van de mannen werden door coach Jurjen Engelsman nog even benoemd in de voorbespreking: optimistisch en positief spelen en zo samen met plezier drie punten mee naar huis nemen.

Na het eerste fluitsignaal verliep de wedstrijd moeizaam voor de Nijkerkers. Aan beide kanten waren er uitsluitingen en de thuisploeg wist twee keer te scoren. Evert Guliker, overgestapt van het Enschedese team naar het Nijkerkse, maakte vlak voor het eindsignaal de 1-2 in het voor hem bekende (groene...) badwater.

Het beeld in de tweede en derde periode was grotendeels gelijk. De thuisploeg wist telkens enkele goals te scoren, waarop er weer aansluiting kwam van de mannen uit Nijkerk. Vanaf de tweede periode werden er aan beide kanten veel spelers tijdelijk van het spel uitgesloten door de arbitrage. Dat leverde veel fraaie goals op van o.a. Wouter Haandrikman, Ad van Twillert en Evert Guliker. Guliker scoorde een fraaie achterwaartse goal uit de rebound van een eerder schot. De goal van Haandrikman was een ware toverbal: de thuiskeeper vraagt zich waarschijnlijk nu nog af hoe die bal langs zijn hoofd en armen in het net verdween.

De boodschap van positiviteit droeg de mannen van Flevo aan het einde van de derde periode naar een stand van 9-7. In de vierde periode kwamen de mannen van Flevo zelfs langszij met 10-10. Helaas bleven de uitsluitingen van de arbitrage doorzetten, waarop de thuisploeg nog tweemaal wist te scoren.

Met een eindstand van 12-10 ondernamen de mannen van Flevo zonder punten de 120km lange terugreis naar Nijkerk. Op zaterdag 14 januari staat de volgende roadtrip van de Flevoërs op het programma, naar Bemmel tegen Thetis H1.

Doelpunten Flevo: Wouter Haandrikman (3), Evert Guliker (2), Jelmer Kooij, Ad van Twillert, Matthijs Jut en Mark Stolk (1).