ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header04.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

 

Flevo wint overtuigend in Puttens Bosbad

Op zaterdag 15 maart vond de returnwedstrijd tussen waterpoloploegen Triton Putten en Flevo Nijkerk plaats. Een warm bad gelegen in de Puttense bossen, vormde het strijdtoneel voor de wedstrijd tussen de twee buren. Hoewel er doorgaans een gezonde rivaliteit bestaat tussen de ploegen, heerste er op deze zaterdag een gezellige sfeer. De Puttenaren sluitten het seizoen traditiegetrouw feestelijk af in de kantine en de nodige voorpret was al te merken.

Beide ploegen gingen goedgemutst van start met de wedstrijd. Robert Koelewijn haalde een van zijn oude trucs van stal: met een snelle zwemactie (en een kleine duw) lag hij binnen 15 seconden na het startsignaal van de scheidsrechter voor de keeper van Putten. Zijn doelpunt werd genoteerd op 18 seconden na aanvang. Jelmer Kooij en Mark Stolk deden dit vrolijk na. Twee snelle zwemacties schuin voor het doel van Putten langs, een strakke pass op de hand en weer twee ballen in het net. De Puttense doelman moest vervolgens nog een doelpunt van Stolk en Kooij incasseren. In de verwarring bij een vrije bal lette de keeper van Putten even niet op en ging de bal nogmaals in het net. Binnen 6 minuten was de stand 1-6.

De coach van Putten nam, begrijpelijkerwijs, een timeout om zich te herpakken. Dit had in de tweede periode eigenlijk wenig effect. Stolk, die al zeker is van de trofee voor topscorer, verhoogde zijn doelpuntensaldo namelijk met drie extra doelpunten. In de derde periode nam Flevo wat gas terug. Dit was niet geheel vrijwillig, de conditie van de ploeg uit Nijkerk liet namelijk te wensen over nu Evert Guliker en Matthijs Jut, beide het hele seizoen op topconditie, afwezig waren door lichte (hoofd)blessures. De derde en vierde periodes zagen daarmee een opleving van de thuisploeg. Enkele keren kwamen de Puttenaren alleen voor het doel van Roel Gijtenbeek te staan. Dit zijn spelsituaties die in het waterpolo normaal gesproken een gegarandeerd doelpunt zijn. Gijtenbeek wist zeker drie van de zeven ‘gegarandeerde doelpunten’ op de lat, paal of naast het doel te tikken. De achterstand van de Puttenaren, 4-13 bij aanvang vierde periode, was echter niet meer weg te poetsen. De eindstand kwam daarmee op 8-16.

Flevo speelt komende zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Aquapoldro uit Apeldoorn om 19:30 uur in het Jaap van der Krol bad in Nijkerk. Flevo is dan weer op volle sterkte aanwezig, dus het seizoen belooft knallend te eindigen.

Doelpunten: Mark Stolk (6), Jelle Wiersma (4), Jelmer Kooij (3), Robert Koelewijn (1), Ivar Loos (1), Jurjen Engelsman (1)