ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header02.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

Dames Flevo ten onder tegen de Houtrib.

Na het gelijkspel van vorige week waren de dames van Flevo gebrand om in het thuisbad wel de punten te pakken. De afgelopen weken is er veel geoefend op het aanvalssysteem van de Nijkerkse dames, waar zij de vorige wedstrijd goed van hebben kunnen profiteren. Deze week werden de dames door wat verschuivingen in het team vergezelt door jeugdspeelster Vlinder de Jong die haar rentree mocht maken.

De eerste periode was wat aftasten met de tegenstander uit Lelystad. Tijdens de uitwedstrijd ondervonden de dames een hoge druk op de midvoor en -achter en de dames hadden niet anders verwacht bij de thuiswedstrijd. Alleen kregen zij nu te maken met een strakke zoneverdediging. De eerste periode werd daarom eigenlijk eerder een pingpong wedstrijd, de aanvallen werden door beiden teams afgewisseld wat uiteindelijk duidde op het enige doelpunt deze periode van de Houtrib. 

De dames werden weer even wakker geschut door coach Goos Drenth die de boodschap meegaf om alert te zijn op spontane tegenaanvallen. Alleen werd er vrij snel gebruik gemaakt door de Houtrib door twee persoonlijke fouten aan de kant van Flevo, waardoor de Nijkerkse dames tegen een 0-3 achterstand aankeken. De Nijkerkse dames kregen weinig ruimte om gebruik te maken van de snelheid die zij bezitten, maar toch wist Thalia Zwart op de midvoor positie vrij te komen en via een backhandbal de keepster te verrassen en het eerste doelpunt op het scorebord te zetten. Met de eerste toon gezet was het nu de beurt aan Jette Bokkers om via de linkerflank in te lopen en de keepster te omzeilen met een lobje. 

Er moest beter gebruik worden gemaakt van de snelheid die de Nijkerkse dames bezitten. De snelle dames moesten vanuit de tweede lijn druk gaan zetten om zo meer ruimte te maken voorin. Alleen werd het harde werken van Flevo niet beloond. De arbiters waren in dat opzicht wat traag met fluiten en lieten veel toe. De Nijkerkse dames kregen geen kans om optimaal gebruik te maken van het eigen spel en er werden twee snelle tegenaanvallen ingezet die resulteerde in 2 doelpunten voor de Houtrib. 

De laatste periode was het erop of eronder voor Flevo. Met een achterstand van 2-5 kon nog alles gebeuren maar er moest worden gecommuniceerd op de manier van aanvallen, daarnaast moest er worden ingezwommen op de midvoor om zo meer ruimte te maken voor de vrije dame die misschien wel een afstandsschot kon leveren. Dit was alleen niet het geval, het enige doelpunt deze periode kwam van Miranda van de Vliert die een nette pass kreeg van Jette Bokkers en deze heel strak in de hoek kon lobben. 

Zo sloten de Nijkerkse dames de wedstrijd af met 3-5. Het was overduidelijk niet de wedstrijd van Flevo, het harde werken werd niet beloond op de manier die zij liever hadden gezien. Gelukkig is er volgende week weer een kans voor de dames uit Nijkerk. Zij treden dan om 18.45 uur aan in Velp om het op te nemen tegen PFC Rheden Da1. 

Doelpunten Flevo: Miranda van de Vliert, Jette Bokkers en Thalia Zwart (1).