ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header01.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

 

Flevo dames openen seizoen met monsterzege. 

Het was eindelijk zo ver. Na 354 dagen na de laatste wedstrijd mochten de dames van Flevo op zaterdag 2 oktober eindelijk weer aantreden om een waterpolowedstrijd te spelen. Nadat de dames, officieel gezien, vorig jaar gepromoveerd zijn en afgelopen seizoen welgeteld 1 wedstrijd hebben gespeeld, waren de dames wel wat gespannen om weer te spelen. Dit kwam overigens ook door de tegenstander die op het programma stond: de Rijn dames 2. Het tweede damesteam van De Rijn staan bekend om het felle spel en dat zij vroeg in het seizoen kunnen profiteren van dames die oorspronkelijk in het eerste team spelen. De Nijkerkse dames hadden daarom een spannende pot in gedachte die alle kanten op kon gaan. Maar Flevo had gelukkig de beschikking over topverdedigster Josée van den Hoven en de dertienjarige Vlinder de Jong die haar debuut mocht maken bij de dames. 

Met een volle tribune en met de welbekende kreet ‘takkie takkie’ begonnen de dames aan de wedstrijd. Charlotte van Hamersveld zwom op voor de bal die zij gelijk wist te onderscheppen. Zij kon daarna gelijk doorzwemmen waardoor Leonie van Keulen een goede bal kon geven aan van Hamersveld die het eerste doelpunt al binnen 9 seconden in de touwen schoot. Een halve minuut later wist van Keulen te profiteren van een overtalsituatie en het tweede doelpunt van de avond te maken. Er is veel geoefend op het aanvallende spel, waardoor Flevo daar goed van kon profiteren. Een snelle omschakeling en een goede pass zorgde ervoor dat Jette Bokkers gevonden werd en de 3-0 op het scorebord kwam te staan. De Rijn kwam iets langzamer op gang en had eindelijk een antwoord terug op het snelle spel van de Nijkerkse ploeg. Zo werd er gescoord vanuit een overtal situatie en uit een strafworp. Van Hamersveld, bekend om haar snelheid, wist tevens nog een keer vrij door te komen en het part af te sluiten met een 4-2 voorsprong.

Na een paar tips en vooral complimenten van coach Ronald Bokkers moesten de dames goed de focus behouden en gelijk fel starten in de tweede periode. De dames van de Rijn hadden blijkbaar dezelfde boodschap meegekregen want zij openden de score door twee keer de Nijkerkse keepster Melissa van der Horst te omzeilen met precies goed geplaatste boogballen, waardoor de stand gelijk was. De pressing moest aan Nijkerkse kant beter en werd er meer in de ballijn verdedigt waardoor er een snelle tegenaanval kon ontstaan. Zo werden de aanvallen beter opgezet en kwam er rust in het uitspelen van de overtalsituaties waardoor Jette Bokkers het doel vond. Charlotte van Hamersveld wist dit te herhalen door vrij door te komen en met een perfecte pass van Josée van den Hoven te scoren, waardoor er weer een verschil was van 2 doelpunten. De frustratie van de tegenstanders werd duidelijk door het trek- en duwspel die zich begon af te spelen maar desondanks wisten Bokkers en van Hamersveld beiden nog een keer het doel te vinden en de rust in te gaan met een 8-4 voorsprong.

Iedereen zat goed in de wedstrijd en er werd duidelijk naar elkaar gekeken en geluisterd. Zo had Josée van den Hoven de verdediging pot dicht zitten en wist zij bal na bal te onderscheppen. Daarnaast werden de vleugels goed benut en was iedereen goed alert. Vlinder de Jong wist ook goed brutaal te verdedigen en zo was zij meerdere keren gevaarlijk voor de goal te vinden en kon zij menig speelster van de Rijn voorbijzwemmen. Het derde part werd daardoor ook geopend door de Jong die slim een bal wist te onderscheppen en door middel van een keurige sprong halve draai de bal te passen naar Jette Bokkers die de bal achter de keepster wist te plaatsen. De Rijn werd slordiger met verdedigen waardoor zij steeds meer op de gemaakte fouten werden gewezen en er twee strafworpen werden binnengeschoten. Zo wist Vera Molan een snelle reactie te geven op een uitsluiting van een dame van de Rijn. Zij wist met een harde slingerworp de rechterhoek van de goal te vinden. Daarnaast wist Melissa van der Horst ook nog een strafworp tegen te houden en wisten Bokkers en van Hamersveld beiden nog een keer vrij door te komen en te scoren. 

Flevo stond ondertussen op een voorsprong van 14-5. ‘Vasthouden, alert blijven en genieten’ was het motto van de laatste periode. Zo werden aanvallen nog beter opgezet en werden vaak de volle dertig seconden gebruikt om te scoren. Zo wist van Hamersveld nog 2 keer de goal te vinden. Overigens werden er vanuit de arbiters nog een aantal fouten gemaakt. Zo gaven ze aan dat er speelsters uitgestuurd werden die op de bank zaten en hadden overduidelijk zin om naar huis te gaan doordat ze sneller gingen fluiten dan nodig was. Het commentaar vanuit de thuisploeg werd hierbij ook niet op prijs gesteld toen er op de fouten gewezen werd. Uiteindelijk werd de wedstrijd met een monsterscore van 16-5 afgesloten. Een uitslag die niemand had verwacht, maar wel enorm verdiend was door het goede spel van Flevo Dames 1. 

Zaterdag 9 oktober mogen de dames weer aantreden voor de volgende wedstrijd. Deze wordt om 17.40 uur gespeeld tegen de Breuly in Zevenaar.

 Flevo dames na wedstrijd (02-10-2021)

Doelpunten:

Charlotte van Hamersveld en Jette Bokkers beiden 7, Vera Molan en Leonie van Keulen beiden 1.

 

Foto's gemaakt door Willemijn van Keulen

 

Sponsoren