ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header05.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

 

Het harde werken loont voor de Dames van Flevo

Afgelopen zaterdag kwamen de dames van DWK naar ons thuisbad. De dames van Flevo hadden afgelopen 2 wedstrijden de punten niet mee naar huis kunnen nemen. Dat betekent dat deze week er hard gewerkt moest worden zodat de punten naar de Flevo dames kon gaan. Met volle focus gingen de dames de wedstrijd in.

Het eerste partje trapte de dames af na gelijk 30 seconde te scoren. Met een 5 meter schoot Jette Bokkers de bal in de goal. Om de beurt werd er gescoord bij de twee teams. Wel door hard werken deze periode kreeg Bokkers de bal via Vera Molan hem zo in de hoek te gooien. Lara van de Vliert sloot deze periode af door in de laatste seconde hard door te zwemmen om zo een 1-0 situatie te creëren. De periode sloten de dames van Flevo af met 3-2.

Het ging goed bij de dames alleen moesten ze hier wel hard voor werken. Het middenveld moesten ze meer gaan bezetten want hierdoor konden de tegenstanders de doelpunten uithalen. Deze periode ging ook wat moeizamer pas in de laatste minuut kregen Vera Molan de bal het doel in vanuit een midvoor positie schoot ze hem over de keeper in de rechterhoek. Josée van den Hoven liet ook nog de laatste seconde van zich horen door op de zwemmen vanuit het middenveld met de bal. Verwarring bij de tegenstander ontstond en hier maakte van den Hoven gebruik van en schoot hem direct in de korte hoek waardoor het 5-2 kwam te staan.

Nog steeds was het hard werken en veel zwemmen maar begonnen we de derde periode gelijk goed door Jette Bokkers die een bal van Josée van den Hoven kreeg vanuit achter en kon Bokkers die op de midvoor positie lag hem gelijk de goal in plaatsen. Deze periode kregen de dames het nog wat zwaarder doordat de tegenstander wat trucjes deed waardoor er twee doelpunten voor de tegenstanders eruit kwamen. Dit maakte de stand 6-4

De laatste periode de dames waren moe maar dit weerhield hun niet ervan om deze laatste periode hard te knallen en ervoor te zorgen dat deze punten bij hun thuis bleven. Goede press en zorgen dat het middenveld ook goed bezet werd tijdens de aanval. Dit uitte zich goed door Lara van de Vlier die hard vanuit het middenveld zwom waardoor ze afstand creëerde van de tegenstander. Wat in een doelpunt eindigde. In het midden van deze periode was het hard werken waardoor de dames eruit werden gestuurd wat soms niet helemaal terecht was. En hier kregen dames een tegendoelpunt. Het stond nu 7-5 en deze voorsprong moesten we behouden. Gelukkig kwam daar Vera Molan die nog een laatste doelpunt kon maken door een fantastische 2-1 situatie met Jette Bokkers waardoor de wedstrijd werd afgesloten met 8-5 en was het harde werken het allemaal waard en konden de dames gerust gaan douchen waar een speler stond met wat te drinken voor de dames.

Volgende week reizen de dames naar Doesburg om daar hopelijk de punten van DWV mee naar huis te kunnen nemen.

Doelpunten Flevo: Jette Bokkers (3), Vera Molan, Lara van de Vliert (2) en Josée van den Hoven (1).