ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header02.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

 

Flevo heren winnen in Harderwijk

Het waterpoloseizoen loopt, in tegenstelling tot andere sporten, in maart al richting zijn einde. Voor de mannen van Flevo Nijkerk zijn er nog vier wedstrijden te spelen, waarvan de eerste op zaterdag 23 maart tegen de Woelwaters in Harderwijk. In de voorgaande wedstrijd tegen de Houtrib verspeelde Flevo de kans op de titel, dus in deze wedstrijd stond enkel de eer van beide ploegen op het spel.

Het team uit Nijkerk, getergd door zieken, blessures en afmeldingen, begon de wedstrijd ondermaats. Zeker als je dit vergelijkt met de score uit de vorige wedstrijd tegen de Woelwaters, die eindigde in 29-3 in het voordeel van de Nijkerkers. In de eerste twee periodes ging de score gelijk op: voor Flevo opende Ivar Loos de score met een schot van dichtbij de goal en ook Matthijs Jut en Ingmar Loos (de broer van) wisten het net te vinden. Met drie schoten op geruime afstand van goal wisten de Harderwijkers echter bij te blijven. In het tweede kwart bleef dit beeld gelijk, al verschenen er wat nieuwe namen bij op het scoreformulier: Robert Koelewijn liet zijn eerste doelpunt noteren uit een overtalsituatie en Patrick Zwart verzilverde twee penalty’s. Halverwege was de stand hiermee 5-6 voor de Nijkerkers.

In de tweede helft schakelden de Nijkerkers door naar een hogere versnelling, waar de Woelwaters op achter bleven. Flevo maakte effectief gebruik van de snelheid van bv. Evert Guliker en Patrick Zwart. Die kwamen met snelle counters een-op-een voor de goal. Dat resulteerde in menig goal en ook enkele penalty’s en uitsluitingen. Op conditie bleven de Woelwaters ook in het vierde part achter, waar de Nijkerkers door konden stomen. Omdat enkele 100% kansen niet werden verzilverd, kregen de Harderwijkers nog de kans om wat tegendoelpunten te maken, maar dit mocht niet meer baten met de voorsprong van Flevo (aan wie eerdergenoemde eer toe komt).

De volgende van de laatste wedstrijden staat op zaterdag 6 april op het programma tegen Aquapoldro. Flevo ontvangt het team uit Apeldoorn dan om 21h in het Jaap van de Krol bad.

Doelpunten Flevo: Ivar Loos (5), Mark Stolk (4), Matthijs Jut, Robert Koelewijn (3) Ingmar Loos, Patrick Zwart (2), Jelle Wiersma en Evert Guliker (1).