ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header05.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

 

Flevo dames verliezen nipt in derby.

Deze zaterdag was het weer een derby. Deze keer niet in Nijkerk, maar moesten de Flevo dames uit naar Putten. De Flevo dames hadden zin in deze wedstrijd en moed om de drie punten mee te nemen naar Nijkerk. De Flevo dames hadden van tevoren duidelijke afspraken gemaakt over hoe deze wedstrijd te spelen.

De eerste periode verliep voor beide ploegen wat moeizaam. De Flevo dames waren aan het bikkelen in de aanval en scherp in de verdediging. Gelukkig kregen de Flevo dames als eerste een man meer en deze werd goed benut door Vera Molan. De Flevo dames stonden op een 0-1 voorsprong. Even later maakte ZEW-Triton de gelijkmaker. De eindstand van de eerste periode was dan 1-1.

De Flevo dames gingen met goede moed de tweede periode in. Doen wat we afgesproken hadden en dan gaan we doelpunten maken. Het is een gelijke stand dus we hebben nog niet verloren. Helaas maakte ZEW-Triton als eerste ene doelpunt. Nu stonden de Flevo dames op 2-1 achterstand. Gelukkig kon Vera Molan een reactie geven op het doelpunt van ZEW-Triton. De stand was nu 2-2. De periode sloten de Flevo dames niet zo goed af. We gaven slordige passes en hier maakte de tegenstander gebruik van. Eindstand tweede periode 4-2.

In de derde periode hadden we afgesproken om er een tandje bij te zetten, want we hadden nog steeds niet verloren. Het begon goed voor de Flevo dames ze kregen niet een man maar twee man meer. Deze werd benut door Lara van de Vliert. Snel daarna kregen de Flevo dames een man minder deze werd benut door de tegenstander. Tussenstand is nu 5-3. De Flevo dames waren hard aan het bikkelen voorin. Met succes, want Jette Bokkers kreeg een man meer. Ze kon snel de bal passen naar van de Vliert en die gaf een mooi balletje terug, hierdoor was de stand nu 5-4. Aan de andere kant kregen de Flevo dames een man minder en deze werd weer benut door de tegenstander. Eindstand derde periode 6-4. 

In de vierde periode wilde we de winst binnenslepen. Helaas ging het allemaal heel moeizaam. We creëerden wel wat kansjes, maar helaas scoorde we helemaal niet meer. Op het einde twee seconden voor het einde hadden de Flevo dames de bal. Vera Molan was degene die schoot vanaf de middellijn en deze zat erin. Toch nog een laatste doelpuntje voor de Flevo Dames. Helaas niet gewonnen, maar wel gestreden tot het einde. Eindstand 6-5.

Doelpunten: Vera Molan (3), Jette Bokkers en Lara van de Vliert (1)

Onze volgende wedstrijd is op 6 april in het Jaap van der Krol bad tegen DWK (Barneveld). Deze wedstrijd begint om 20:10 uur.