ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header04.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

 

Zaterdag 20 november hadden de dames van Flevo weer een wedstrijd, dit keer was dit een thuiswedstrijd tegen RZC uit Renkum.

De dames kwamen met volle vertrouwen naar het zwembad en ze stonden wel met 9 dames sterk plus de coaches Norbert en Ronald! Dit kon niet meer fout gaan, ze zouden met halve pressing beginnen met de wedstrijd en met 3 wissels aan de kant. De dames speelde thuis maar helaas niet met  de aanmoediging van de tribune, maar dat hield de dames niet tegen om krachtig te beginnen in deze wedstrijd.

De eerste periode was van start gegaan, de tegenstander wist net door de verdediging heen te komen en scoorde de eerste punt van de wedstrijd. Maar dit deden de dames van Flevo helemaal niks, enkel een minuut later hadden de dames een man meer gekregen en wist Jette Bokkers met een fantastisch schot de bal kaats recht de goal in te gooien en dat maakte de wedstrijd weer gelijk spel. Ook wat je gelijk zag was dat dit de wedstrijd van Josée van den Hoven was hoe ze al die ballen van de midvoor wist af te pakken waardoor de tegenstander met een verbaasde blik achter hield. Tegen het einde van de eerste periode kwam Josée vrij doorgezwommen en scoorde met een prachtige boogbal in het doel wat de eerste periode afsloot met 2-1 voor de thuisploeg.

De tweede periode ging hard van start, Charlotte Hamersveld wist in de eerste minuut zich los te krijgen van tegenstander op de midvoor. Ze kreeg de bal naar haar toe gegooid en wist met mooie draaibewegingen om de tegenstander heen te komen. Ze gooide de bal strak naar het doel en wist precies de bal in de hoek te krijgen. Bij de tweede man meer schoot iemand van de dames de bal naar het doel die nog net was gered door de keepster van de tegenpartij. Maar Marjolein Berghuis wist de bal te onderscheppen en deze vlug te passen naar Miranda van de Vliert die op de lange hoek lag en deze door de armen van de keeper heen kon gooien wat de tweede periode eindigde met een flinke voorsprong voor de dames.

In de derde periode wilde de dames van Flevo de verdediging anders doen ze gingen in een zone verdedigen, dit was niet een super goed plan want hierdoor wist iemand van de tegenpartij de bal naar de goal te gooien die toen in het doel kwam. Maar onze dames wisten het volgende doelpunt zo weer te maken. Thalia Zwart kwam namelijk vrij door gezwommen en kreeg de bal op maat aangespeelt. Snel wist ze de bal naar het doel te gooien en zo kwam de bal strak in de hoek terecht.

De laatste periode was toch nog wel hard werken met veel onderschepte ballen en hard in de aanval te staan wisten de dames nog een 5 meter te krijgen. Het was aan Jette Bokkers om deze bal snel en kaarsrecht het doel in te krijgen na het fluitje van de scheidsrechter. Met nog 36 seconde op de klok ging het fluit signaal af en daar ging de bal, hard en recht wist Jette deze bal zo in het doel te krijgen en sloten de dames deze wedstrijd af met 6-3 op het scorebord.

Volgende week mogen de dames op 27 november naar Elst toe, waar ze tegen EZ&PC zullen spelen.

Doelpunten Flevo : Jette Bokkers (2), Josée van den Hoven, Charlotte van Hamersveld, Miranda
van de Vliert en Thalia Zwart (1)

Sponsoren