ZWEM- & WATERPOLOVERENIGING Nijkerk

header05.jpg

Instagram pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkFacebook pagina Zwem- en Waterpolovereniging NijkerkTwitter pagina  Zwem- en Waterpolovereniging Nijkerk

 

Monsterzege bij laatste thuiswedstrijd Dames Flevo

Afgelopen zaterdag was het alweer de laatste thuiswedstrijd voor de dames van Flevo, ditmaal mochten zij het opnemen tegen de Woelwaters uit Harderwijk. De uitwedstrijd werd in november met 8-12 gewonnen en Flevo, wat met 10 vrouw sterk was, wilde dit nogmaals in eigen huis overdoen. 

De Woelwaters begonnen direct slordig aan de wedstrijd toen ze gelijk na het opzwemmen de midvoor van Flevo lieten door zwemmen. Met man en macht werd er geprobeerd om de aanval te stoppen en dat werd direct tot een halt geroepen, na welgeteld 13 seconden mocht Vera Molan de score openen door een strafworp strak in de touwen te schieten. De toon was gezet en Flevo zette gelijk het zwem tempo een toontje hoger. Door mooie acties van Jette Bokkers en Lara van de Vliert kwamen er vlot 2 doelpunten bij. De scheidsrechters waren overigens erg vlot met de fluit en hadden er een handje van om met uitsluitingen te strooien, wat resulteerde in twee binnengeschoten strafworpen van de uitploeg.

De tweede periode stond in het teken van ‘snelheid gebruiken en nog iets sneller reageren op een contra-aanval’ iets waar de dames afgelopen tijd goed op hebben getraind en dus ook goed weten uit te voeren. Het was weer Vera Molan die na een aantal seconden de score opende en niet veel later was het Jette Bokkers die een overtal situatie wist te benutten. Lara van de Vliert, die met haar jeugdteam ook al tegen de Woelwaters had gespeeld had nog wel een appeltje te schillen met de tegenstander en wist keer op keer haar mannetje te slim af te zijn en zo vrij door te komen om zo ook de 7-3 binnen te schieten. 

De dames van Harderwijk hadden zichtbaar moeite met de snelheid van Nijkerk. In de derde periode wisten zij namelijk alleen weer uit een strafworp te scoren waarbij de dames van Nijkerk het net nog 3x wisten te vinden. Doordat de Nijkerkse verdediging en met name Thalia Zwart de achterhoede helemaal vast hadden gezet werden veel aanvallen geweerd.

De laatste periode werd geopend door Lara van de Vliert door een overtalsituatie uit te spelen. Charlotte van Hamersveld was ook nog present bij de wedstrijd en wist een onverwachte taterbal te geven en de keepster te verrassen. Thalia Zwart beloonde haar wedstrijd met een mooi afstandsschot en vlak daarna wist Eva Schoon haar verdedigster naar de hoek te sturen en een goede pass te geven op van Hamersveld die weer met een taterbal wist te scoren. Door de hoge press bleven de bezoekers het moeilijk hebben met het aanvallende vermogen van Nijkerk. Jette Bokkers wist haar verdedigster te snel af te zijn en wist de 1-0 af te maken. Lara van de Vliert wist in de laatste seconde haar zesde doelpunt van de wedstrijd op het scorebord te zetten om zo de wedstrijd met 17-6 te beslissen. 

Volgende week zaterdag zal de laatste wedstrijd gespeeld worden in Zevenaar tegen de Breuly. Om de competitie te beslissen. 

Doelpunten Flevo: Lara van de Vliert (6), Vera Molan (5), Jette Bokkers (3), Charlotte van Hamersveld (2) en Thalia Zwart (1).

Flevo dames (2022-2023) 

Foto’s gemaakt door Lodi Schoon